Fostul director al Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 2 din Slatina, Mihaela Dicu, a depus sesizări la Ministerul Educaţiei şi la Comisia de învăţământ din Senatul României, după ce a fost înlocuită din funcţie cu o persoană care nu ar fi membru în Corpul naţional al experţilor în management educaţional (CNEME), aşa cum cere legea. Elena Leulescu, noul director, este însă membru PNL, iar numirea sa ar fi fost avizată în forurile decizionale ale partidului.

GPP Nr.2 Slatina se numără printre cele peste 100 de unităţi de învăţământ din judeţ unde directorii au fost înlocuiţi cu persoane apropiate partidelor din actualul Guvern. La conducerea grădiniţei din Slatina a fost numită Elena Leulescu, membru al PNL, însă fostul director, Mihaela Dicu, acuză că acest lucru s-a făcut netransparent şi, mai grav, cu încălcarea legii. Aceasta susţine că Elena Leulescu nu era membru CNEME la momentul limită al depunerii candidaturii pentru funcţia de director.

„Numirea în funcția de director a unei persoane din afara unității este prevăzută de legislația în vigoare, Legea educației nr. 1/ 2011 cu modificările și completările ulterioare. Este însă condiționată de promovarea în Corpul național al experților în management educațional. Doamna în cauză nu era membru CNEME la momentul limită al depunerii candidaturii pentru funcția de director, respectiv 5 ianuarie 2021, ora 15.00. Așadar, pe acel Acord de numire nu ar fi avut cum să completeze că este membru CNEME, iar dosarul ar fi trebuit să îi fie respins din start, cu atât mai puțin să i se dea câștig de cauză și să fie numită în locul meu. Dacă a completat că este membru CNEME a declarat în fals, ceea ce este fals in declarație”, a afirmat Mihaela Dicu.

Aceasta a depus deja plângeri la Ministerul Educaţiei şi Comisia de învăţământ din Senat. Ea acuză că a fost eliminată din cauză că nu este membru PNL sau USR PLUS.

Noul director, Elena Leulescu, este membru în PNL, partidul aflat la guvernare, şi a candidat chiar pe lista de consilieri ai filialei Slatina, la alegerile locale, la poziţia 18.

 

„În data de 6 ianuarie, primesc un telefon de la o colegă director care îmi spune că doamna Leulescu este numită prin decizie ca director la GPP nr. 2 Slatina, în urma ședinței de la Partidul Național Liberal din 5 ianuarie 2021. Așadar, din data de 5 ianuarie, numirile de directori  sau directori adjuncți, împărțirea funcțiilor în unitățile de învățământ, s- au făcut la sediul PNL Olt, nu la Inspectoratul Școlar unde se depuseseră dosarele și se presupunea că se face selecția. În data de 7 ianuarie 2021, dupa ora 17, am fost anunțată că a avut loc ședința Consiliului de administrație al ISJ Olt, că mie îmi încetează mandatul pe 9 ianuarie 2021 și că domna Leulescu Elena a fost votată de membrii Consiliului de administrație al ISJ în funcția de director la Grădinița cu program prelungit nr.2 Slatina, începând cu 11 ianuarie 2021. Consider că am fost nedreptățită, că ar fi trebuit să fie o numire corectă bazată pe rezultatele obținute în ultimii 4 ani și să se țină cont de situația excepțională în care se află țara în aceste momente”, a mai spus Mihaela Dicu.

Contactat telefonic, inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Victor Iacobescu, a asigurat că numirea noului director al GPP Nr. 2 Slatina îndeplineşte toate condiţiile legale.

 „E dreptul fiecăruia să facă plângeri. Eu ştiu că doamna este membru CNEME, pentru că dacă nu era, cei din comisia care a analizat dosarul nu cred că erau atât de înduioşaţi să pună pe cineva director, mai ales în oraş, fără îndeplinirea condiţiilor. În cele din urmă, fiecare şcoală are director”, a precizat Iacobescu.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentReplica lui Eugen Tomac pentru Năsui și Ciucu: „Mi se pare absolut ridicol acest mod de a-ți începe mandatul și justifica neputința”
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 135. De ce au apărut în România vaccinuri anti-covid în cutii de pizza