Sunteți un candidat atipic, care a ales să nu facă promisiuni în fața alegătorilor cu care se întâlnește, pentru că nu vrea să fie precum predecesorii săi. Ce altceva vă diferențiază de ceilalți candidați și de ce e nevoie de dvs la Primăria Baia Mare?

Adrian Todoran: În primul rând, Baia Mare are nevoie de o administraţie nouă. Zece ani la conducerea unui municipiu este suficient, în condiţiile în care oraşul este la acelaşi nivel ca în urmă cu un deceniu. În timp ce municipiile din jur au creat parcuri industriale, infrastructuri rutiere adecvate intrărilor şi ieşirilor din oraş, locuri de muncă, strategii aplicate pentru gestionarea „pungilor de sărăcie”, zone de agrement etc, bugetul Băii Mari s-a canalizat către sindrofii şi chefuri la scenă.

Eu nu promit că voi atinge un obiectiv anume, ci ofer siguranţă că voi gestiona altfel bugetul oraşului. Banii, câţi sunt, trebuie administraţi inteligent. Afacerea mea privată a împlinit 20 de ani şi este în creştere. Pentru că am responsabilitatea folosirii chibzuite a banilor. Nu am lucrat NICIODATĂ cu statul şi m-am dezvoltat prin propriile aptitudini. Sigur, un oraş este greu de administrat, dar văzând potenţialul Băii Mari şi punând asta faţă în faţă cu realizările… suntem departe de ceea ce am putea fi.

Sunteți candidatul PMP la Primăria Baia Mare și, cu siguranță știți, că aveți o misiune grea. Cum vă evaluați șansele de a-l bate pe actualul edil având în vedere că avem alegeri într-un singur tur de scrutin?

Adrian Todoran: Primarii în funcţie au prima şansă. Dar nu şi în Baia Mare. Notorietatea sa este ridicată. Şi atât. Intenţia de vot este cu totul altceva. Iar în dreptul său stau numeroase lucruri care îl fac indezirabil pentru cetăţeni.

Este judecat în mai multe dosare de corupţie, adesea are ieşiri publice în care se manifestă antirasial, xenofob, incită la ură, defăimează autorităţile statului, fie ele judiciare sau administrative, lansează ameninţări la adresa diverselor persoane fizice, inclusiv cu moartea, afişează mereu o lipsă de respect faţă de băimăreni şi problemele lor şi, extrem de important, tot mandatul său se bazează pe MINCIUNĂ.

Pentru că a promis foarte multe lucruri, însă nu a realizat nimic important. Iar oamenii văd. S-au trezit la realitate şi sunt conştienţi că au fost înşelaţi, iar acum e momentul să îl schimbe pe Cătălin Cherecheş cu un primar competent.

Care este prioritatea zero pentru Adrian Todoran, imediat ce ajunge primar?

Adrian Todoran: Prioritatea mea zero este EDUCAŢIA. Tinerii sunt cei care au mai mare nevoie de sprijinul administraţiei locale, iar eu voi investi în generaţia tânără. Voi redeschide curţile şcolilor (închise de zece ani), pentru ca leagănul copilăriei noastre să îşi ocupe locul pe care îl merită în viaţa noastră. Elevii, după cursuri, îşi doresc un loc în care să facă sport, mişcare, să se destindă, să se simtă în siguranţă, să se recreeze. Curtea şcolii este locul ideal. În acest context, curţile vor fi monitorizate cu echipamente video, fapt care le va oferi atât copiilor, cât şi părinţilor siguranţa de care au nevoie.

Tot în ceea ce priveşte şcolile, voi pune la punct un program pe termen lung de dotare a unităţilor de învăţământ cu tot ce este necesar educaţiei în Secolul XXI. Vreau să terminăm o dată pentru totdeauna cu fondul clasei, fondul grupei şi cutia milei. Este inadmisibil ca părinţii să cumpere perdele, parchet, mochetă, bănci, proiectoare, hârtie pentru printat, hărţi etc. E de datoria primarului ca, la întocmirea bugetului, să aloce bani pentru aceste cheltuieli ce se regăsesc în toate şcolile.

Ca și în alte orașe din țară și în Baia Mare sunt cartiere în care oamenii, deși plătesc taxe și impozite nu au apă, sau drumuri asfaltate. O situație cu totul specială este, de exemplu, cea a locuitorilor din Cartierul Limpedea. Ce se întâmplă acolo și cum puteți rezolva problemele lor?

Adrian Todoran: Cazul Limpedea nu este unul izolat. Este un tablou tipic pentru Baia Mare. Un exemplu ce ne arată dezinteresul primăriei faţă de anumiţi locuitori. Bineînţeles că din acea zonă nu vin multe voturi. Pentru o mână de oameni ce să investeşti? Canalizezi banii în cartierele cu mulţi locuitori, asigurându-ţi un nou mandat. Or până această optică nu se schimbă, nu avem nicio şansă. TOŢI băimărenii contează. Nu doar cei care locuiesc în centru.

Concret, pentru Cartierul Limpedea, soluţia este una extrem de simplă. La constituirea primului buget, se alocă banii necesari pentru realizarea unui pod care să asigure traficul rutier şi pietonal în bune condiţii. Cu banii pe care îi tocăm la una dintre parangheliile oraşului (între noi fie vorba, cu licitaţii trucate, după cum arată presa locală, dar DNA nu aude, nu vede) facem zece poduri de genul acela. Iar referitor la utilităţi, Primăria poate susţine la modul direct cauza cetăţenilor respectivi, în relaţia lor cu societăţile de distribuţie a gazului, curentului, apei. Mai ales că societatea ce asigură serviciile de apă şi canal este proprietatea Băii Mari.

Citește continuarea pe g4media.ro

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 69. Atenție, se deschid ușile!
Articolul următorIoana Constantin, candidatul PMP la primăria Sectorului 1: Ipocrizia grețoasă a PSD a ajuns în punctul în care Marcel Ciolacu discută despre dreptul de vot