Partidul Mișcarea Populară susține că ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a descoperit că degeaba fermierii au recolte istorice, de vreme ce ei exportă materie primă, fără valoare adăugată. El constată, la doi ani de zile de când se află în fruntea ministerului că, munca țăranului român este de prisos, pentru că nu există capacități de depozitare și de procesare.

”Deficitul balanței comerciale se datorează (n.r.!?) în primul rând unei slabe capacități de depozitare și procesare”, constată domnul Oros, potrivit PMP, care susține că este „o concluzie tautologică, de vreme ce fermierii se plâng, de ani de zile, la porțile ministerului, că nu-și pot distribui marfa la valoarea de piață, că ei merg în pierdere și că , din această afacere, doar speculanții câștigă”.

PMP consideră că declarațiile lui Oros se dovedesc a fi ridicole, în condițiile în care ministerul Agriculturii nu a făcut nimic pentru construirea de depozite regionale, așa cum era prevăzut în programul de guvernare. Lipsa de profesionalism, nepăsarea și indolența funcționarilor de la Ministerul Agriculturii i-au lăsat pe fermieri la mâna samsarilor și a importatorilor, care fac legea și îi obligă pe țărani să vândă la prețuri de subproducție.

De asemenea, ministrul Agriculturii se dovedește a fi total incapabil să negocieze la Bruxelles, condiții mult mai bune de subvenționare a produselor agricole, românii fiind puși, într-o poziție umilitoare, în raport cu fermierii din alte state europene.

PMP solicită Ministrului Agriculturii să-și facă datoria față de fermieri și față de agricultura românească, iar dacă nu este în stare, ceea ce a dovedit până acum, să lase locul specialiștilor.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Bunurile lui George Enescu, licitație controversată
Articolul următorCulisele Statului Paralel | Cum a ajuns pastorul liberal-conservator Robert Sigartău în echipa “progresistă” a lui Florin Cîțu