Cred că ar trebui să regândim puțin cum refacem stocul de bărbați în România, a declarat Traian Băsescu, în contextul în care tot mai multe cadre medicale își dau demisia în plină epidemie de coronavirus. Pe de altă parte, fostul președinte a calificat drept „nesimțire” incapacitatea statului de a le asigura acestor oameni echipamentele necesare pentru protecție. Europarlamentarul PMP a mai declarat că e greu să le reproșezi medicilor lașitatea, când instituțiile statului practic i-au trimis la îmbolnăvire sigură.

Nimănui pe timp de pace, chiar dacă suntem în situații de urgență, nu poți să-i ceri ”du-te la moarte sau la îmbolnăvire gravă că eu, stat, sau eu, guvern, n-am fost în stare să-ți cumpăr o mască, un combinezon, niște ochelari, să intri  în siguranță, și asta relativă”.

Pe de altă parte, să fiu scuzat că o spun și nu vreau să stârnesc mânia nimănui, dar se vede că tot mai puțini bărbați în țara asta fac armată.

A dispărut acea… Parcă bărbații până la 40 de ani sunt tot adolescenți, copilăresc, încă n-au maturitatea vârstei pe care ar trebui s-o aibă. Cred că ar trebui să regândim puțin cum refacem stocul de bărbați în România, de oameni care să aibă curaj să înfrunte și ei nenorocirile…

Când omul știe că îl trimiți la îmbolnăvire sigură, care nu știi ce final are, e greu să-i reproșezi ceva, când tu ai nesimțirea să nu-i pui la dispoziție minimul echipament de protecție”, a declarat Traian Băsescu, pentru un post de televiziune.

În opinia sa, faptul că medicii au fost bine plătiți în ultimul an nu contează, ci faptul că în joc e viața lor. Or aceștia, mai crede Băsescu, nu-și dau demisiile neapărat de frică să nu se infecteze, ci mai mult de revoltă, știind cât de ușor i-ar fi fost statului să cumpere echipamentele necesare pentru protejarea lor.

Articolul precedentDespre noi, fără mânie
Articolul următorEuthyrox va reveni în farmacii