Fostul președinte al României, Traian Băsescu l-a criticat dur, în direct la Digi 24, pe Klaus Iohannis, pe care îl acuză că va arunca România într-o situație dramatică, prin gestionarea defectuoasă a mandemiei de Covid-19.

Băsescu a atras atenția că ezitarea instituirii stării de urgență de președinte, va duce la depășirea capacității sistemului sanitar românesc. Cu privire la motivele pentru care Iohannis ezită să instituie starea de urgență, fostul președinte a declarat că, șeful statului este „un biet primar de Sibiu care încearcă să mai câștige electorat cu un rânjet și o mască pe față”.

„Situația în țară este catastrofală. Ceea ce arată ei că sunt focare în țară este pentru fraieri, pentru neinstruiți. În realitate țara este plină de focare de Coronavirus. Este o situație de urgență națională, nicidecum gluma asta proastă cu starea de alertă, iar președintele, care este capul limpede al gestionării acestei situații știe că intrăm într-o situație dramatică dacă depășim capacitatea sistemului sanitar și din păcate spre asta ne îndreptăm. Din păcate președintele este un biet primar de Sibiu care încearcă să mai câștige electorat cu un rânjet și o mască pe față. Președintele trebuie să înțeleagă că responsabilitatea gestionării pandemiei este a lui, nu a lui Orban și că trebuie să ia de urgență măsurile necesare pentru limitarea extinderii pandemiei, astfel încât să nu ajungem în situația de a depăși capacitatea sistemului sanitar din România”, a declarat fostul președinte al României Traian Băsescu.

Nici liderii europeni nu au scăpat de furia lui Traian Băsescu. Acesta i-a înfierat pe șefii statelor europene pentru graba cu care au ridicat destricțiile după scăderea numărului de îmbolnăviri, după vărful atins în primăvară.

„S-au grăbit să ridice restricțiile pentru că dă bine la populație, fără să se gândească la consecințele populismului lor. Asta se întâmplă pentru că la nivel european există numai politicieni slabi”, a mai adăugat Băsescu.

 

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentVIDEO Cum l-a “executat” statul paralel pe căpitanul Generației de Aur, Gică Popescu, pentru a face loc oamenilor lui Dîncu
Articolul următorSimulare: Dacă se repetă votul de la locale, PSD pierde majoritatea în Parlament