Eurodeputatul Traian Băsescu a comentat, joi seară, în direct pe B1 TV, rezoluția adoptată de Parlamentul European, prin care se stabilește mandatul de negociere cu privire la bugetul UE, despre care instituția spune că îl va adopta abia după ce va fi „îmbunătățit”.

Întrebat de Tudor Mușat care este „frământarea” Parlamentului European în legătură cu acordul parafat de liderii statelor naționale, fostul președinte Traian Băsescu a răspuns:

„Parlamentul are menirea să fie întotdeauna nemulțumit. Ori, sigur că niciunul dintre cei din Parlament n-a trecut prin vreun proces de negociere să știe cât de greu se ajunge la un rezultat. Gândiți-vă că sunt 27 de șefi de stat și de guvern, fiecare știe problemele țării lui, fiecare știe că, pe de o parte, ar vrea să dea o contribuție cât mai mică pentru că are nevoie de bani. Pe de altă parte, ar vrea să ia cât mai mulți bani. Însă toate lucrurile acestea, până la urmă, se rezolvă matematic. Lumea se împacă, se resemnează și se ajunge la un, da, spus de toți cei 27. Marea problemă este că vine și Parlamentul, care are și el părerile lui. Sigur, Parlamentul nu este orice. Parlamentul are co-decizie în buget, deci oricât ar fi de puternică instituția care se numește Consiliul European, care concentrează tot ce înseamnă putere politică la nivelul UE, nu poate trece peste Parlament atunci când vine vorba de buget, unde are co-decizie”.

Articolul precedentBăsescu despre jocurile politice din București: PMP trebuie să își apere șansele
Articolul următor100% TU DECIZI! Rovana Plumb, traseu fulminant și controverse. Inginer, șefă la ANPC și președinte de partid