Costel Aurelian Dumitrașcu, candidatul Partidului Mișcarea Populară pentru funcția de primar al orașului Năvodari, anunță că își propune continuarea unui proiect pe care l-a inițiat, în calitate de consilier local în cadrul CL Năvodari, încă din anul 2017 și care presupune crearea de noi spații verzi pe raza localității, informează ordinea.ro.

“Mai mult verde pentru orașul Năvodari” este mesajul pe care Costel Dumitrașcu îl transmite locuitorilor și le promite că va face tot ce este legal posibil pentru plantarea de arbori în oraș, trei arbori pentru fiecare casă nou construită. În cazul blocurilor, soluția găsită de Dumitrașcu pentru mai multe verde presupune plantarea unui arbore pentru fiecare locuință.

“Mai mult verde pentru orașul Năvodari! „Reconstrucţia ecologică” este numele unui proiect verde pe care l-am inițiat încă din anul 2017 şi prevede ca toate persoanele fizice sau juridice care cer de la Primărie autorizaţie de construcţie îşi iau angajamentul ca până la terminarea construcţiei să planteze arbori pe raza oraşului Năvodari. Pentru fiecare casă construită se vor planta trei arbori, iar în cazul blocurilor câte un arbore pentru fiecare locuință. Plantarea se va face pe proprietatea privată (daca există spațiu), sau pe domeniul public, într-o locație pusă la dispoziție de către administrația locală. Datorită proiectului meu s-au plantat pe raza orașului Năvodari sute de arbori doar în primii doi ani, până când (surprizător) Primăria a terminat toate locațiile disponibile. În mandatul meu de primar îmi propun să dăm viață unei păduri de arbori pe întreg terenul ce aparține Administrației Canalelor Navigabile (ACN) dintre Bulevardul Năvodari și Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari, de la Piața de Pește până la Peninsula. Tot în cadrul proiectului meu, persoanele care se căsătoresc au dreptul să planteze pe domeniul public un arbore căruia să-i adauge un element de personalizare, dar care să nu-i afecteze în vreun fel dezvoltarea. La fel şi în cazul copiiilor, părinţii vor putea planta pe domeniul public câte un copac care va purta numele copilului. Astfel, în data de 26 noiembrie 2018 ne-am organizat peste 150 de familii şi am plantat împreună aproape 200 de tei. Spaţiul pus la dispoziţie iniţial de Primărie s-a dovedit prea mic, aşa că am fost nevoiţi să ne extindem şi în parcul din zonă. La vremea respectivă Primăria și-a luat angajamentul ca teii să fie udați constant iar pe acel teren să se amenajeze un parc. Au trecut aproape doi ani de atunci iar între timp mulți dintre tei s-au uscat pentru că n-au fost îngrijiți corespunzător iar parcul tot nu a fost amenajat. În calitate de primar voi acorda o atenție deosebită spațiilor verzi, o să plantez anual cel puțin 1000 de arbori pe toată raza orașului și o să înființez noi spații de recreere în cartierele periferice”, transmite Costel Aurelian Dumitrașcu într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentLiderul PMP, Eugen Tomac: România are nevoie de dezbateri și de soluții
Articolul următorCozmin Gușă, reacție după dezvăluirile lui Dorin Iacob: “Să înceapă ancheta internă în SRI”