Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, sâmbătă seara, că este posibil ca șomajul tehnic să fie prelungit. Pentru firmele care nu-și vor putea relua activitatea după ridicarea anumitor restricții la data de 15 mai. Decizia finală va fi luată peste o săptămână.

„Suntem în mijlocul consultărilor, nu am luat o decizie cu privire la aceste domenii, dar vor fi domenii sprijinite într-un mod activ pentru reluarea treptată a activității. Vom vedea dacă această măsură va dura câteva luni sau va fi de mai lungă durată. În primă instanță va fi un sprijin mai consistent, dar acesta va scădea pe măsură ce activitatea acestor companii se va relua.

În cazul unei companii care-și poate relua activitatea, sprijinul statului va putea fi sub forma acoperirii unei părți din costul salarial.

Acest sprijin va fi cel mai probabil fix într-un număr de luni imediat după ridicarea măsurilor de restricție, după care acest sprijin se va diminua pe măsură ce activitatea respectivei companii se va redresa și va reveni la normal. Vorbim de companii afectate direct, în primul rând cele care sunt beneficiare ale măsurilor de șomaj tehnic (…) dar și alte companii care pot face proba afectării activității în contextul pandemiei”, a spus Violeta Alexandru.

Articolul precedentSă vină Marea Relaxare
Articolul următorSpania. Măști obligatorii în transportul public. De luni.