Prim-vicepreşedintele PMP, Cristian Diaconescu, candidat la Senat, a declarat, marţi, că ar trebui cunoscută activitatea directorilor şi managerilor din spitale, pentru a vedea cum au ajuns în posturile respective, cum au acţionat din punct de vedere profesional, ce îi califică pentru un loc de muncă “atât de sensibil şi esenţial”, mai ales în această perioadă de pandemie.

“Poate ar trebui să cunoaştem o listă cu directorii şi managerii din spitale, măcar la unităţile spitaliceşti cu peste 400 de paturi. (…). Ştiţi foarte bine, concursuri făcute cu un om pe post pentru a legitima, de altfel, o numire politică. Nu este absolut nicio noutate. Ştim că aşa merg lucrurile, cu ghilimelele de rigoare, atunci când autoritatea politică hotărăşte, fie la nivel local, fie la nivel central, în ceea ce priveşte sistemul de sănătate”, a susţinut Diaconescu, la o conferinţă de presă, potrivit agerpres.ro.

Potrivit acestuia, este nevoie de voinţă politică pentru a schimba acest mod de acţiune, altfel se va perpetua un sistem care “va produce tragedii”.

“Discutăm foarte mult despre medici. După părerea mea, ar trebui să discutăm numai de bine despre medici. Pe de altă parte, sunt instituţii – în legătură, de exemplu, cu Casa de Asigurări de Sănătate nu există nicio discuţie publică. Sunt oameni foarte puternici în sistem care creează putere politică la nivel local, uneori zone de presă la nivel local. Poate găsim momentul să discutăm şi cinstit acest subiect. Aici este vorba de voinţă politică. Fie se schimbă acest mod de a te referi la sănătatea românilor, fie vom continua să perpetuăm un sistem care mai devreme sau mai târziu va produce tragedii, aşa cum s-au întâmplat până acum în România”, a afirmat Cristian Diaconescu.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedent100% TU DECIZI! Maya Teodoroiu, mereu aproape de PSD. Cum urci în carieră când partidul e la putere
Articolul următorOra 18:00 – Culisele statului paralel – Cum funcționa unitatea de elită de la DNA Prahova