Declarație de presa CNR

Intalnirea MEC – Biroul Permanent CNR, cu participarea asociațiilor studențești si a Sindicatului Alma Mater, a avut pe agenda discuțiilor 10 puncte importante pentru derularea activităților in sistemul universitar românesc.

  1. Detalii derulare examen bacalaureat, in vederea organizării online a admiterii in universitati /eforturi pentru asigurarea unui acces echitabil.
  2. CNR a sollicitat MEC sa clarifice împreuna cu CNSSU care vor fi regulile de respectat in universitati după data de 15 mai, inclusiv regimul de funcționare a căminelor studențești/campusurilor universitare.
  3. MEC a garantat accesul universităților românești la Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR) pentru facilitarea admiterii online in universitati. Se raspunde astfel nevoii de debirocratizare și de eficientizare a proceselor administrative.
  4. Organizarea online a susținerii examenelor de semestru, de an și de finalizare studii.
  5. A fost convenita semnarea urgenta a bugetelor rectificate pentru includerea contribuției financiare a universităților in sustinerea investițiilor și cofinanțarii proiectelor europene.
  6. CNR a solicitat Ministerului Educatiei ca Universitatile de Medicina și Farmacie sa aibă un rol mai important in organizarea rezidențiatului.
  7. CNR a solicitat sustinerea MEC pentru modificări legislative care sa permită organizarea online a evaluărilor ARACIS, in vederea înființării de programe de studiu noi.
  8. Optimizarea funcționarii CNATDCU.
  9. Facilitați ce pot fi acordate studenților de către universitati.
  10. Facilitați cu privire la sustinerea cadrelor didactice pentru predarea online.

Profesor Sorin Mihai Cimpeanu, Presedinte CNR

Articolul precedentIoana Constantin. Fără privilegii pentru partide!
Articolul următorTraian Băsescu la Realitatea Plus: 10% din populație este infectată în acest moment cu virusul SARS-CoV-2