Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a vorbit, joi seară, la B1 TV, despre finanțarea sistemului de sănătate și despre faptul că, uneori, banii nu se văd.

“Sistemul de Sănătate este un sistem enorm, în care se investesc foarte mulți bani. În 2020, fondul de asigurări de sănătate a primit cam 9,2 miliarde ceea ce înseamna ca sistemul de contributivitate nu reușește să țină pasul, deci banii se centralizează. Ceea ce vedem public este un exercițiu de comunicare în care se încearcă să se explice ceva, în aceste moment de criză, care este de neexplicat: circulația banilor în relația cu moartea…Problema se pune ‘n-ați făcut spitale’, întrebarea e ‘n-au vrut sau s-au dus banii în altă zonă?’. Pentru câștigul politic ar fi vrut să facă, dar undeva s-au pierdut pe drum.

Toate partidele promit bugete mai mari, spitale. Unde se duc banii din diverse categorii de venituri? La un moment, această resursă este scurtcircuitată de politic.”, a spus Cristian Diaconescu.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentEuroparlamentarul PMP Eugen Tomac despre comunitatea LGBT: ”Nu am nimic de împărțit cu ea, dar nu sunt un promotor”
Articolul următorPremierul Cîțu anunță că România este aproape să scape de MCV: ”Procesul de recuperare a independenţei justiţiei a început şi va continua”