Deputatul Marius Pașcan, candidatul PMP la Primăria Târgu Mureș, a vorbit despre debutul noului an școlar și a explicat că „nu putem da vina doar pe Guvern sau să găsim o vină doar ministerului pentru ceea ce urmează”.

Cu toate acestea, demnitarul este de părere că „în același timp sunt și alte măsuri corelative care trebuiau asumate până acum de minister, cum ar fi programa, cu mai puține ore, mai puține teme, mutarea unei părți a activităților în zona de online”. „Cu toții trebuie să fim responsabili – și eu sunt părinte, și chiar sunt responsabil pentru copilul meu”, a spus el, vineri seară, în direct pe B1 TV.

Deputatul PMP a explicat că „toate sunt principii care trebuie să fie funcționale, dar în același timp sunt și alte măsuri corelative care trebuiau asumate până acum de minister, cum ar fi programa, cu mai puține ore, mai puține teme, mutarea unei părți a activităților în zona de online. Iată, încă nu avem aceste tablete, deși există legislația. Procedurile sunt greoaie. Nu avem măștile, date fiind aceste contestații, întârzierea livrării lor. Sunt proceduri care nu s-au derulat până la final. Sigur, toate lucrurile acestea trebuie să le avem în vedere și să căutăm soluții constructive pentru a nu-i pune în pericol în primul rând pe copii și pe profesori, cadrele didactice, evident. Trebuie să primeze această premisă a sănătății și ea trebuie pe primul plan pusă, și responsabilitatea, cum vă spuneam, a tuturor. Nu trebuie să căutăm vinovați, ci trebuie să găsim soluții. Eu din această perspectivă judec lucrurile și văd partea plină a paharului. Pe de altă parte”.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Camelia Gavrilă, liberala ajunsă pesedistă
Articolul următorLiderul PMP, Eugen Tomac: Mulţi politicieni iresponsabili spun că mai bine anulăm alegerile