Deputatul PMP Ionuț Simionca cere aleșilor locali din municipiul Bistrița să scutească restaurantele și terasele de la plata taxei pentru utilizarea domeniului public.

 

Alesul bistrițean a pregătit documentul legal care îi ajută pe micii întreprinzători ale căror afaceri au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus.

Bistrițenii s-au săturat de disputele fără rost din Consiliul Local dintre PSD și PNL. Cer primarului Crețu, viceprimarului Niculae și tuturor aleșilor locali, indiferent de culoarea lor politică, să lase la o parte interesele personale sau de grup și să acționeze în interesul bistrițenilor. Mai precis, le solicit acestora să scutească restaurantele și terasele de vară de la plata taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice. Este o măsură reparatorie elementară pentru restaurantele și terasele din Bistrița care au fost închise de stat pe perioada Stării de Urgență și care au fost nevoite să își trimită în șomaj sau să-și concedieze angajații”, a declarat deputatul Simionca.

Parlamentarul bistrițean are și o soluție ca lucrurile să meargă repede și scutirile de taxe să fie reglementate cât mai curând.

Așa cum am demonstrat în activitatea mea de parlamentar, nu sunt un om al certurilor, sunt un om al faptelor. Discuțiile sunt bune dacă ele produc rezultate pentru oameni. Și în acest caz, important este să îi ajutăm pe bistrițenii care au investit acumulările lor de o viață în afaceri suspendate pe perioada pandemiei. Tocmai de aceea, vin și cu soluția. Nu fac parte încă din conducerea Primăriei, și nici din legislativul local, dar am redactat Hotărârea de Consiliu Local de scutire de la plata taxei pentru utilizarea locurilor publice a unităților de alimentație publică și terase de vară situate pe domeniul public administrat de autoritățile din subordinea Consiliului Local al Municipiului Bistrița. Aleșii locali din Bistrița nu trebuie să facă altceva decât să și-o asume și să o voteze”, a mai spus Ionuț Simionca.

Potrivit Ordonanței de urgență nr. 69/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi pentru instituirea unor măsuri fiscal, consiliile locale pot adopta hotărâri, până la data de 14 august 2020, privind scutirea de la plata taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice de către utilizatorii suprafeţelor care au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică sau deţin certificatul pentru situaţii de urgenţă emis de ministerul economiei, energiei şi mediului de afaceri prin care se certifică întreruperea parţială a activităţii economice.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentDRAGNEA, exclusiv la Realitatea Plus: Dosarul ,,Referendum”, o mizerie politică
Articolul următorPMP anunță un proiect de lege pentru declararea podului de la Ungheni ca obiectiv strategic de investiţii