Partidul Mişcarea Populară va urmări, din punct de vedere juridic, modul în care se va desfăşura votul de duminică şi ulterior acestei date şi va face toate demersurile ca posibilele încălcări de lege constatate să fie sancţionate în timp real, a anunţat Cristian Diaconescu, prim-vicepreşedinte al PMP şi candidat la alegerile parlamentare, potrivit Agerpres.

“Organizăm un grup de avocaţi în PMP, care se vor ocupa foarte serios, mai ales din punct de vedere juridic, în a urmări tot ceea ce se întâmplă în ziua votului şi în perioada ulterioară, pentru că dorim ca acest vot să fie corect, să fie cinstit şi să fie organizat de o manieră legală. Rugăm pe toţi cei care au date, informaţii în legătură cu eventuale ilegalităţi, incorectitudini în ziua votului să ni le comunice şi îi asigur că vom face toate demersurile necesare pentru ca aceste încălcări de lege să fie sancţionate în timp real”, a precizat Cristian Diaconescu, joi, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că PMP solicită serviciilor de informaţii şi tuturor instituţiilor care au atribuţii în ceea ce priveşte siguranţa naţională să asigure că nu vor exista “interferenţe” în favoarea unor partide sau politicieni în desfăşurarea procesului electoral.

“PMP solicită Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe şi tuturor instituţiilor care, constituţional, au atribuţii în ceea ce priveşte siguranţa naţională să asigure, conform responsabilităţilor lor, că în ceea ce priveşte alegerile din România nu vor exista interferenţe atât în favoarea unor partide sau politicieni, cât şi în legătură cu desfăşurarea procesului electoral, din partea unor entităţi statale sau non-statale din afara României. Este o solicitare normală într-un stat de democratic şi în condiţiile unui război hibrid în desfăşurare – aţi văzut astfel de situaţii în multe state partenere ale României. Dorim ca instituţiile care au atribuţii legale din acest punct de vedere să îşi facă datoria”, a afirmat Diaconescu.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentIohannis: Reforma Justiției nu s-a finalizat din cauza unei majorități parlamentare care s-a dedicat apărării infractorilor
Articolul următorVINERI, Ora 18:00 – Culisele statului paralel: Povestea privatizării Petrom