Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia Curţii Constituţionale de marţi prin care au fost respinse sesizările Avocatului Poporului pe tema legii privind carantina arată “nevoia de a avea în această funcţie un jurist profesionist”, fără apartenenţă politică.

“Decizia CCR de astăzi prin care a respins sesizările Avocatului Poporului pe marginea legii privind carantina ne arată nevoia de a avea în această funcţie un jurist profesionist, un om care să înţeleagă legile României, atât în spiritul, cât şi în litera lor. Dar, din păcate, doamna Weber s-a comportat ca un instrument politic în mâinile lui Călin Popescu-Tăriceanu. La fel cum Victor Ciorbea a executat întocmai partitura care i-a fost pusă în faţă de Liviu Dragnea. De aceea, PMP va propune ca, în eventualitatea unui referendum pentru modificarea Constituţiei, alegerea Avocatului Poporului să fie făcută de către cetăţenii României prin vot, în paralel cu scrutinul legislativ din 2024”, scrie Tomac pe Facebook.

Potrivit acestuia, un astfel de sistem de alegere funcţionează în SUA, unde cetăţenii pot alege procurorii generali în anumite state în cadrul sistemului federal.

“După alegerile parlamentare din acest an, PMP consideră drept prioritară modificarea Constituţiei şi va încerca, alături de celelalte formaţiuni democratice şi pro-europene, să genereze o majoritate calificată (două treimi) pentru a depăşi condiţiile impuse de actuala lege fundamentală”, subliniază preşedintele PMP.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentRaed Arafat, SEMNAL de ALARMĂ: ”La un moment dat, toate spitalele vor primi pacienți cu Covid. În următoarele 4-6 săptămâni, cam asta va fi situația”
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 92. Aseară ți-am luat Cercel și azi candidez cu el