Liderul PMP consideră că ministrul Agriculturii a mințit atunci când a spus că România se va bate la Bruxelles pentru fermierii săi. Eugen Tomac susține că pe ordinea de zi a reuniunii miniștrilor agriculturii din UE sunt propuneri venite doar din partea Poloniei și Sovaciei, nu și din partea ministrului Petre Daea.

„Săptămâna viitoare, pe 25 aprilie, va avea loc, la Luxembourg, o reuniune a miniștrilor agriculturii din Uniunea Europeană.
Ședința este extrem de importantă ținând cont de contextul generat de războiul din Ucraina ce a afectat puternic piața agroalimentară din statele est-europene.
În ultimele zile, ministrul Daea, încercând să-i convingă pe agricultorii români că are soluții la criza cerealelor, a tot făcut trimitere la această reuniune susținând că aici se vor lua decizii privind suplimentarea fondurilor pentru România.
Prezint aici proiectul ordinii de zi a ședinței de la Luxembourg. Din păcate, putem observa că nu există nicio propunere de decizie pe care consiliul de miniștri ai agriculturii din UE s-o adopte cu privire la criza cerealelor.
De asemenea, am aflat ieri, 21 aprilie, că, la propunerea Slovaciei și a Poloniei, se va discuta, pe ordinea de zi suplimentară, situația generată de importurile crescute de produsele agroalimentare provenite din Ucraina. Deci doar cele doua state au ceva de spus, nu și România.
Astfel, putem constata că Daea a înregistrat din nou un eșec major pentru că, la această reuniune, trebuiau deja luate decizii deoarece agricultorii români își strigă neputința de luni de zile.
Mai mult decât atât, pentru că, prin țara noastră, prin Solidarity Lanes, au fost exportate peste 60% din cerealele provenite din Ucraina, aveam obligația și legitimitatea să venim cu un plan de măsuri. Cu inițiative noi, cu solicitări de fonduri și multe alte propuneri.
Din păcate, România, și de această dată, va fi absentă și va vota doar ceea ce vor propune alte state.
Toate acestea se întâmplă pentru că PSD și PNL, în loc să-l demită, au făcut scut în jurul lui Daea la moțiunea dezbătută în această săptămână în Parlament.
Premierul Ciucă are obligația să-l demită pe loc, Daea este depășit de vremuri. La Luxembourg trebuie să meargă șeful guvernului, chiar și în calitate de ministru interimar al agriculturii, pentru a mai salva ce se mai poate pentru România!”, scrie Eugen Tomac pe Faccebook.
 

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentEugen Tomac: Întregul tezaur al României este în continuare în Rusia. Se creează premisele pentru ca legislaţia europeană în materie de recuperare a obiectelor de patrimoniu să fie îmbunătăţită
Articolul următorRăsturnare de situație: Planul Austerității – AMÂNAT. Guvernanții, la masă cu sindicatele