Eurodeputatul PMP Eugen Tomac a explicat, duminică seară, la un post TV, că victoria obținută de PAS la alegerile anticipate din Republica Moldova „arată foarte clar că există o voință destul de puternică în societatea basarabeană de a instala un parlament capabil să genereze un guvern cu agendă reformistă și pregătită să lucreze cu Uniunea Europeană”.

Întrebat ce înseamnă rezultatul alegerilor anticipate pentru Republica Moldova și pentru cetățenii săi, eurodeputatul PMP a explicat: „Asistăm la o premieră dincolo de Prut. Este pentru prima dată când în cadrul unor alegeri parlamentare, în cazul de față anticipate, un partid de dreapta reușește să obțină cele mai multe voturi. Niciodată în Republica Moldova nu a reușit niciun partid de dreapta să obțină singur o asemenea victorie categorică, deci din acest punct de vedere rezultatul obținut de partidul pro-prezidențial, PAS al Maiei Sandu, arată foarte clar că există o voință destul de puternică în societatea basarabeană de a instala un parlament capabil să genereze un guvern cu agendă reformistă și pregătită să lucreze cu Uniunea Europeană”.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentMaia Sandu:” Am votat pentru un Parlament cinstit cu care să pot să lucrez”
Articolul următorPreședintele Iohannis: “Felicitări cetățenilor R. Moldova pentru spiritul civic și opțiunea clară pentru reforme, stat de drept și integrare europeană!”