Europarlamentaru Eugen Tomac temperează bucuria generată de anunțul cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, care a declarat că România e pregătită să fie admisă în Spațiul Schengen.

“România intră în Schengen. Anunțul Cancelarului german Olaf Scholz privind îndeplinirea de către România a criteriilor pentru aderarea la spațiul Schengen trebuie citită corect. În primul rând, este tot mai clar că la nivelul UE există un consens politic pentru a consolida Uniunea Europeană în contextul noilor provocări. Și acest lucru se va face prin intrarea în Schengen, cel mai probabil, de la începutul anului viitor a României, Bulgariei și Croației.

Sper că, la București, liderii PNL și PSD să nu îngroape din nou aceasta șansă – așa cum au făcut acum zece ani când, pur și simplu, au scos România de pe agenda UE. Cheia e la noi, trebuie doar să fructificăm aceasta oportunitate și să aderăm la Schengen cât mai rapid pentru a scăpa de acest complex umilitor de cetățean european fără drepturi egale cu cetățenii din Europa de Vest”, scrie Tomac pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentAderarea României la spațiul Schengen. Ce avantaje au românii – nu vor mai aștepta la frontiere, nici la sol, nici pe aeroporturi
Articolul următorA murit Mihail Gorbaciov, ultimul președinte al URSS, înaintea căderii Cortinii de Fier