Presiunea internațională trebuie pusă și pe China, în contextul războiului din Ucraina, declară, luni, eurodeputatul Eugen Tomac. Președintele PMP are argumente și pentru o eventuală „no fly zone” în Ucraina.

Eugen Tomac e de părere că Occidentul ar trebui să-și schimbe tactica în privința războiului din Ucraina.

„Asistăm la un război crunt, fără precedent în Europa, după cel de-al Doilea Război Mondial, iar faptul că Vladimir Putin nu dă nici un fel de semn de negociere arată cât de diabolică este strategia Kremlinului, în intenția de a duce un război pe termen mediu și pe termen lung împotriva Ucrainei. Tocmai de aceea cred că este absolut necesar ca atât UE, cât și SUA să-și schimbe strategia în ceea ce privește sancțiunile împotriva Federației Ruse”, declară la RFI Eugen Tomac.

În opinia liderului PMP, „este clar că la ora actuală, un actor care trebuie mult mai ferm să-și expună punctul de vedere și care pare să dea semne de disponibilitate în a negocia pe acest dosar este China și China trebuie să înțeleagă că nu poate să rămână neutră în această situație care destabilizează Europa și până la urmă destabilizează un stat cu care are o frontieră foarte largă (…). Cred că presiunea internațională trebuie pusă și pe China, pentru a nu rămâne în această zonă care pare să-i convină”.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentRomânii îndură cele mai mari scumpiri din istorie. Mâncarea ne arde la buzunare
Articolul următorCiucă: Putem mări numărul de bacuri prin care să se asigure un ritm mai mare de trecere la Isaccea