Liderul PMP – europarlamentarul Eugen Tomac a participat, marți, la un mic dejun de lucru cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Discuțiile dintre cei doi oficial s-au axat, în special, pe aderarea la spațiul Schengen.

„Am participat, în această dimineață, la un mic dejun de lucru cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Am discutat, cu acest prilej, despre chestiunea ce preocupă cel mai mult societatea românească în relația noastră cu Uniunea Europeană: aderarea la spațiul Schengen.

Președinta Comisiei m-a asigurat din nou că țara noastră îndeplinește toate condițiile pentru a fi acceptată în spațiul Schengen. Cu atât mai mult cu cât ambele misiuni de evaluare care au fost recent în România au prezentat rapoarte foarte bune în acest sens.

De asemenea, mi-a comunicat că subiectul aderării României la spațiul Schengen va fi discutat, astăzi, la Strasbourg, în ședința Colegiului Comisarilor.

Mă bucur enorm că, în sfârșit, există un suport total din partea Comisiei Europene pentru aderarea ţării noastre la spațiul Schengen.

Decizia finală însă urmează a fi luată în Consiliul Uniunii Europene pe data de 8 decembrie, iar aceasta le aparține guvernelor statelor membre”, a transmis Eugen Tomac.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentPMP susține demersul inițiat de USR și de Forța Dreptei, de atacare la CCR a modificărilor aduse Codului Fiscal
Articolul următorDate năucitoare: inflația pentru mâncare, peste 25% – Semnal de alarmă: carnea ar putea să dispară de la raft