Eugen Tomac spune că a depus în Parlament singura inițiativă legislativă de reformare a Sănătății, însă niciun partid nu a dorit dezbaterea proiectului. „Între timp, urmărim cum pleacă oameni dintre noi în cele mai groaznice chinuri, fiind arși sau îmbolnăviți în spitale, acolo unde, teoretic, trebuie să se facă bine”, a spus eurodeputatul PMP, sâmbătă, în contextul tragediei de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, unde șapte pacienți și-au găsit sfârșitul într-un incendiu izbucnit vineri.

„E atât de dură și totodată sfâșietoare această imagine care ilustrează perfect neputința, nepăsarea și bătaia de joc a tuturor celor care își dau aere de mari strategi și politicieni atotștiutori. Realitatea este neschimbată. Nimănui nu i-a pasat în mod real de sistemul de sănătate. Am sperat că după Colectiv se vor găsi cel puțin câțiva oameni cu mintea mai limpede și își vor da mâna pentru a scoate sistemul sanitar din comă. Din păcate însă, spitalele de astăzi, în loc să te facă mai bine, accelerează calea spre cimitir”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Eurodeputatul PMP spune că „acest sistem funcționează după modelul sovietic și servește doar unui grup mic, ahtiat după contorul centralizat al sistemului de sănătate”.

„Am conștiința împăcată că am făcut tot ce îmi stătea în putere pentru a oferi soluții sistemului de sănătate. Am depus în Parlament singura inițiativă legislativă de reformare a Sănătății, elaborată de cei mai buni specialiști din România. Din păcate, niciun partid nu a dorit să dezbatem această lege. Între timp, urmărim cum pleacă oameni dintre noi în cele mai groaznice chinuri, fiind arși sau îmbolnăviți în spitale, acolo unde, teoretic, trebuie să se facă bine. Sistemul de sănătate trebuie privatizat pentru a deveni un sistem sigur și în care românii să aibă încredere. Proiectul de Lege a sănătății pe care l-am propus este și astăzi în Parlament, dar, din păcate, nimeni nu vrea să miște nimic în acest domeniu. Și asta pentru că unui grup mic de oameni îi convine, dar mai ales, nu îi pasă absolut deloc că mor oameni cu zile în spitale care iau foc”, a adăugat Eugen Tomac.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentRenate Weber: Certificatul verde, practic, nu mai există în România. Suntem unicat în UE – Explicațiile Avocatului Poporului
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL: „Echipa câștigătoare” vrea să dea mita de AUR înainte de moțiune – AUDIO