Europarlamentarul PMP Eugen Tomac i-a spus, joi, Înaltului Reprezentant al UE, Josep Borell, că Europa se confruntă cu o „pandemie informațională” generată de știrile false care își au sediul în Federația Rusă, țară care trebuie să primeacă un răspuns pe măsura acestor dezinformări, anunță MEDIAFAX.

„Este evident că în această perioadă, pe lângă criza generată de coronavirus, am avut parte de acest șoc, numit pandemie informațională. Adevărul nu trebuie ocolit în această situație – sediul acestor informații false vine Federația Rusă. Noi, cei din România, din Polonia, din țările baltice știm că Rusia este specializată în a deforma realități, iar acest atac este unul extrem de dur la adresa coeziunii europene”, a spus în plenul Parlamentului European Eugen Tomac.

El i-a mai spus Înaltului Reprezentant al UE, Josep Borell, că este nevoie de acțiune.

„Federația Rusă trebuie să primească un răspuns pe măsura acestor dezinformări. Sunt mii de știri ca parte din acest plan de dezinformare, iar noi trebuie să acționăm inclusiv aici, în Parlament, printr-o rezoluție”, a conchis europarlamentarul român.

 

 

 
Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 5. Imunizare politică pe model american
Articolul următorDiscurs în forță al lui Traian Băsescu în Parlamentul European: Alianţa cu SUA este singura soluţie!