UE negociază cu majoritatea jucătorilor importanți din zona vaccinurilor, pentru a cumpăra viitoarele doze de antidot împotriva COVID-19, boala infecțioasă provocată de infecția cu noul coronavirus, a anunțat eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP.

„Uniunea Europeană negociază cu majoritatea jucătorilor importanți ai vaccinurilor pentru cumpărarea viitoarelor doze de antidot împotriva COVID-19. Cele mai avansate discuții sunt cu Sanofi și partenerul GlaxoSmithKline pentru furnizarea a aproximativ 300 de milioane de doze din vaccinul lor în a doua jumătate a anului 2021”, a scris Eugen Tomac, duminică, pe Facebook.

De asemenea, mai spune demnitarul european, „AstraZeneca are un acord cu 4 state ale Uniunii Europene pentru furnizarea a 400 de milioane de doze la preț fără profit. Însă UE vrea renegocierea acelui acord pentru a se asigura că vaccinul ajunge în mod egal la toate cele 27 de state membre”.

Articolul precedentBăsescu îi desființează pe specialiștii din Ministerul Sănătății: Câtă minte să ai să faci lucrul ăsta?
Articolul următorSenatorul PMP Lucian Iliescu: Suntem într-o piesa de teatru dramatică cu accente comice