Statele membre ale Uniunii Europene vor putea utiliza fondurile Mecanismului pentru Redresare și Reziliență, precum și finanțările prin intermediul programelor nerambursabile europene pentru a construi infrastructura necesară pentru viitoarele camioane electrice, a informat luni europarlamentarul Dan Motreanu (PNL, PPE).
Imagine

 Eurodeputatul Dan Motreanu a primit un răspuns din partea Comisiei Europene, prin intermediul comisarului pentru transporturi, Adina   Vălean, cu privire la acțiunile europene pentru ca UE să dispună de infrastructura necesară viitoarelor camioane electrice.

 “Camioanele grele generează circa 7% din emisiile de carbon la nivel mondial. Am întrebat Comisia Europeană ce va întreprinde pentru ca   Uniunea să dispună de infrastructura necesară viitoarelor camioane electrice.

 Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a precizat în răspunsul său că, până în 2050, toate camioanele grele noi vor avea zero emisii. În iulie, Comisia a propus un Regulament privind infrastructura combustibililor alternativi ce prevede stații de încărcare pentru camioane la fiecare 60 de km de-a lungul rețelelor centrale și globale ale UE și la fiecare 150 km pentru stațiile de hidrogen.
Pentru construirea acestora, statele membre pot folosi fondurile Mecanismului pentru Redresare și Reziliență, dar și alte instrumente, cum sunt: Mecanismul pentru Interconectarea Europei, Orizont Europa, Batt4EU (parteneriatele privind bateriile) și 2Zero (parteneriatul pentru mobilitatea cu emisii zero)”, a precizat Motreanu.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentPreședintele Iohannis: “Raportul publicat astăzi de ONU cu privire la schimbările climatice trebuie să fie un semnal de alarmă pentru noi toți!”
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Ani pentru bani! ANAF nu recuperează prejudiciile