Europarlamentarul Eugen Tomac, liderul PMP, afirmă că obiectivul strategic al României legat de Republica Moldova este integrată în Uniunea Europeană: „Problema pe care ne-o punem cu toții este unde se va opri Rusia în acest conflict și în relația cu Republica Moldova, pe care o șanteajează brutal”, anunță Mediafax.

„Evident, este limpede care este și poziția României. Întotdeauna am spsus că obiectivul nostru strategic, legat de Republica Moldova, este integrată în Uniunea Europeană. Însă, rămâne un alt actor pe care îl urmărim cu multă atenție și vrem să știm, de fapt, ce vrea Rusia de la Republica Moldova. În contextul actual, este foarte important să înțelegem până unde va merge Rusia în relația cu Republica Moldova”, spune Eugen Tomac.

El felicită Republica Moldova pentru că „a făcut un salt fantastic”.

„Republica Moldova a făcut un salt fantastic, pentru că pentru prima dată achiziționează energie și gaze de pe piața europeană. Eu sunt convins că Republica Moldova va trece de această criză, chiar dacă costurile sunt uriașe. Problema pe care ne-o punem cu toții este, evident, unde se va opri Rusia în acest conflict și în relația cu Republica Moldova, pe care o șanteajează brutal și cât se poate de clar”, conchide Tomac.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentPrim-vicepreședintele PMP, Marius Pașcan: ”Ceea ce s-a întâmplat astăzi în Camera Deputaților este un act concret de subminare a economiei țării”
Articolul următorEugen Tomac: Singura instituţie care ţine România în afara frontierelor UE este Consiliul Uniunii Europene