Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a anunțat joi că Heil Hubertus, ministrul german al Muncii, a vorbit în Parlamentul European despre situația românilor care au plecat la muncă în Germania, în plină epidemie de coronavirus.

„În primul rând, ministrul federal a recunoscut că au existat probleme serioase în ceea ce-i privește pe muncitorii sezonieri proveniți din România. Guvernul Germaniei a luat în acest sens o serie de măsuri pentru a le garanta condiții sigure de muncă: cazare și protejarea sănătății.

Faptul că există companii care au confundat libertatea pe piața forței de muncă cu exploatarea forței de muncă obligă Guvernul de Berlin să identifice soluții eficiente la nivel european pentru a-i putea proteja pe muncitorii care desfășoară activități temporare în diferite state ale Uniunii Europene, în agricultură, turism sau în industria alimentară”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Acesta a mai precizat că ministrul german chiar a recunoscut că există grupuri de interese care se opun implementării unor măsuri ce ar ajuta cu adevărat lucrătorii sezonieri.

„Consider în continuare că a fost o eroare expunerea nejustificată a cetățenilor români care au plecat la muncă în Germania în plină stare de urgență. Cu toate acestea, nu pot să nu remarc că nemulțumirile, justificate bineînțeles, au fost recunoscute și se lucrează temeinic pentru ca cetățenilor români să le fie respectate toate drepturile atunci când pleacă să muncească în altă țară din Uniunea Europeană”, a mai scris Tomac pe Facebook.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 25. Cine mai vrea vaccinare
Articolul următorAutoritatea Electorală Permanentă a anunțat calendarul oficial al perioadei electorale pentru locale