Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de Finanțe, a remarcat faptul că parlamentarii n-au rezolvat nici acum problema facturilor și nici nu s-au pus de acord în privința indexării pensiilor, în schimb au avut grijă să mărească salariile primarilor și altor aleși locali. Nu era deloc momentul, a mai spus Ialomițianu, și decizia lor dă foarte prost pentru România.

„E o presiune la nivel local, dar nu era momentul. Sună atât de rău pentru România și în plan intern, și în plan internațional, că România nu e într-o situație financiară bună.

Avem un deficit excesiv ce trebuie redus. Au venit cu majorări de impozite și taxe. Acum ce va înțelege mediul de afaceri? Că au vrut să mărească salariile demnitarilor?

Au venit cu dublarea impozitului pe proprietate și acum măresc salariile primarilor, viceprimarilor și președinților de consilii județene…

Nu cred că era momentul.

Se chinuie să vină cu un procent pentru indexarea pensiilor și s-ar putea să fie sub 10%. Acum ar trebui să spele rușiunea și să indexeze pensiile cu 30%. Cum vii cu 25% să mărești salariile demnitarilor și la pensii să te chinui cu 10%, când mulți sunt cu venituri foarte mici?

Sigur că primarii au salarii mici, dar nu era momentul. I-a pus și în dificultate. Cred că a fost o greșeală politică, nu era o prioritate și cred că partidele au o problemă

Mă refer la cei de la AUR. Spune un reprezentant al acestui partid că n-au știut… Păi, amendamentele nu s-au depus în Senat, ci la comisii și ei au votat, că s-au gândit la ei, la indemnizații. O ipocrizie fără margini!”, a declarat fostul ministru.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentConfuzie totală în Parlament. Aleșii poporului nu știu ce anume au modificat la Ordonanța pe energie (VIDEO)
Articolul următorFacturile enorme îi lasă fără bani pe studenți – Taxe mai MARI pentru cazare în cămine