Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de Finanțe, a declarat vineri, pentru B1 TV, că tema creșterii pensiilor a fost politizată foarte mult, iar partidele din coaliția de guvernare au tot aruncat cu cifre, în loc să spună clar dacă există bani la buget pentru creșterea pensiilor și cu cât.

Ialomițianu remarcă faptul că pentru angajări suplimentare la Guvern coaliția a găsit, totuși, bani. Fostul ministru a mai dat de înțeles că premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, degeaba se laudă cu banii pe care România îi primește prin PNRR, căci aceștia ”zac” la BNR.

„Potrivit Legii responsabilității fiscal-bugetare, strategia fiscal-bugetară trebuia depusă în Parlament până în 15 august și discutată în perioada aceasta în Parlament. Nu s-a depus această strategie în Parlament, încă nu s-au înțeles în cadrul coaliției.

Tema privind creșterea pensiilor s-a politizat foarte mult între partide. S-au aruncat cifre în spațiul public. Unii spun 10%, alții 16%. Sigur că PSD spune că PNL nu ar vrea majorarea, deși PNL a spus 16%, iar 16% e peste rata inflației. Dacă luăm prețul alimentelor de strictă necesitate, acestea au crescut între 24 și 54%, la utilități facturile s-au dublat”, a declarat fostul ministru.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentVirgil Popescu îi trimite pe românii cu facturi uriașe să-și caute dreptatea la ANRE și ANPC
Articolul următorEugen Tomac: ”Toate deciziile pe care le-a luat Putin în ultimul an au fost proaste”