Secretarul General Adj. al PMP a postat pe o rețea de socializare un anunț în care salută instituirea stării de urgență și cere Guvernului să direcționeze sume importante către sistemul de sănătate, cel care este în prima lini a luptei împotriva coronavirusului.

“Președintele României a anunțat că a hotărât să decreteze Stare de Urgență începând de luni.

E o decizie necesară, care trebuia luată cu mai mult timp în urmă, pentru a permite Guvernului să ia măsurile necesare rapid, să facă achiziții și alocări de resurse cu proceduri mult simplificate. E nevoie de rechiziționarea de hoteluri și alte locații pentru a asigura spații decente pentru carantină astfel încât cetățenii să nu ajungă în situația de a se infecta între ei. E nevoie de aprovizionarea consistentă a spitalelor pentru a face față evoluțiilor îmbolnăvirilor cu virusului COVID-19. Cheltuielile guvernamentale trebuie de acum îndreptate prioritar pentru gestionarea acestei crize din sănătate.

Prioritatea zero este să reducem răspândirea îmbolnăvirilor. Distanțarea socială și respectarea cu rigurozitate a regulilor de igienă sunt obligatorii și esențiale. Regulile impuse de autorități trebuie respectate.

Sănătatea rămâne prioritate. Cu calm, cu decizii ferme, cu respectarea regulilor, vom reuși împreună să trecem peste această perioadă. Cu grijă unii față de ceilalți și credință vom depăși toată această perioadă. În toată această perioadă, să sprijinim medicii, întreg personalul medical, militarii, polițiștii, pompierii, pe toți cei care sunt în prima linie pentru a ne proteja sănătatea și pentru a ne asigura siguranța.

Dumnezeu să binecuvânteze românii de pretutindeni!” a scris Ioana Constantin.

Articolul precedentȘtefan Florescu, PMP sector 6, sare în ajutorul persoanelor vulnerabile
Articolul următorDecretul instituit de președinte. Varianta publicată în Monitorul Oficial