Secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, îl critică pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru modul în care gestionează criza Covid din România.

„Vlad Voiculescu pare că nu a înțeles că a ajuns (din nou), ca prin magie, Ministrul Sănătații. Singura informație concretă pe care ne-a oferit-o până acum e că nu s-au mai spălat de 4 ani perdelele de la minister. Așa că, din spatele perdelelor (nu știm dacă le-a terminat de spălat), comunică alarmist opinii personale. Întâi ne-a spus că datele oficiale nu sunt reale. Apoi a cerut prefectului de București să nu relaxeze măsurile, ceea ce înseamnă inclusiv nerespectarea unor acte în vigoare. Acum ne spune că redeschiderea școlilor trebuie privită cu prudență.

Sute de mii de copii din România nu au avut DELOC acces la educație. 1 din 2 elevi a făcut ”școala online” pe telefon. Să fim, așadar, prudenți să nu distrugem aceste generații. De ce ai ține școlile închise în localități unde nu există sau nu au existat focare de infecție de luni întregi?! Școlile trebuie redeschise. Distrugem generații întregi prefăcându-ne că în România se face carte ”online”.

Vlad Voiculescu pare că are mai puțină autoritate și mai puțin habar despre mersul lucrurilor decât avea în 2015-2016 în minister. Ori azi România are de gestionat un sistem medical și mai deteriorat decât în 2015-2016, dar și o criză sanitară dură care a declanșat noi probleme în sistem.

Am înțeles că nu l-a vrut Nicușor viceprimar, dar era treabă serioasă la minister, totuși”, a precizat Ioana Constantin pe pagina ei de Facebook.

Sursa: Realitatea Din PMP