Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP, a susținut că Guvernul trebuie să asigure toate condițiile pentru ca școlile să se redeschidă, iar orele să se desfășoare cu prezența fizică în clasă a elevilor.

Aceasta a criticat din nou atitudinea lui Vlad Voiculescu, ministrul USR-PLUS al Sănătății, pe această temă.

Ioana Constantin insistă că elevii trebuie să revină la școală, cu măsurile pentru siguranța lor asigurate „Ministrul Educației și premierul trebuie să facă ce trebuie pentru elevi și profesori, indiferent de văicăreala domnului Goe de la Sănătate. Guvernul are obligația să asigure toate condițiile pentru ca elevii să revină la școala clasică. Sunt de neînțeles orgoliile de la Ministerul Sănătății și absolut puerile argumentele despre lipsa bazei legale pentru testele rapide non-invazive”, a scris Ioana Constantin, pe Facebook. Aceasta a atras apoi atenția că școala online a produs pagube semnificative în procesul de învățare, dat fiind că mulți copii nu au avut acces la tehnologia necesară. Iar efectele pe viitor asupra acestor generații sunt greu cuantificabile acum.

„După pierderile de vieți, cel mai dur cost al pandemiei va rămâne în educație. Nu știm azi ce efecte va avea lipsa accesului la educație pentru aceste generații de copii. Sute de mii de elevi nu au avut acces la internet, nu au avut un dispozitiv de pe care să poată accesa ore online. Sunt case unde există 3-4 copii și 1 singur calculator. Sunt dascăli care ar fi vrut să ofere mai mult elevilor lor, dar nu au avut infrastructura necesară pentru cursurile online. Acestea sunt drame. Iar autoritățile au obligație să readucă, în condiții de siguranță, elevii și dascălii în școli”, a mai scris Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP, pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentAutoritatea Electorală Permanentă anunță că a fost finalizată rambursarea cheltuielilor electorale efectuate la alegerilor locale şi parlamentare din anul 2020
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 183. Șoșoacă mai are de dus o luptă: vin cipurile peste noi!