Ioana Constantin (PMP) a criticat pe Facebook actuala coaliție pentru modul în care au evoluat conflictele politice, în plină pandemie de COVID-19. Potrivit acesteia, criza a generat costuri pentru români, iar politicienii de la putere au dat dovadă de cinism și de imaturitate:

“N-a fost o criză politică, a fost o criză adolescentină, accentuată de o reglare de conturi între părți din interiorul partidelor. S-au reașezat cu ocazia asta și polii de putere din partide, în așteptarea Congresului.

Voiculescu nu a înțeles asta, la fel cum nu a înțeles nici conduita instituțională, nici că era pălăria prea mare și nici că obiectivul Guvernului din care făcea parte era campania de vaccinare. Dar chiar și acest tip de criză generează costuri și arată enorm de mult cinism amestecat cu imaturitate”, a preciat aceasta.

Ioana Constantin atrage atenția că adevărata criză este în domeniul sanitar și că Vlad Voiculescu nu a avut capacitatea să o gestioneze:

“Totuși, criza reală e în sănătate, unde e nevoie de un bun manager. Exact ce nu a fost Voiculescu. Un bun manager gestionează crizele zilnice, dar are și capacitatea să așeze întreg sistemul pe termen mediu și lung. Dincolo de paturile de la ATI, personalul specializat și campania de vaccinare, întreg sistemul este sufocat. Spitalele iau foc din cauza suprasolicitării, dar și din lipsa investițiilor.

Și mai grav, în ultimul an am uitat de bolnavii care au alte afecțiuni în afară de COVID și care au nevoie de acces la servicii medicale. Dincolo de toate astea, e nevoie de mult curaj pentru depolitizarea pe care o anunță cam fiecare ministru care ajunge acolo. A promis-o și doamna Mihăilă. Nu cred că va avea timp de mari reforme. Ironic, pentru depolitizare e nevoie de voință politică”, a scris Ioana Constantin.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentDan Motreanu, eurodeputat: “Decizia referitoare la acordarea etichetării ecologice pentru energia nucleară și gaz, amânată”
Articolul următorPSD amenință cu greva parlamentară dacă PNRR nu se discuta în Parlament