„Când pune presa întrebarea, ziaristul nu o pune ca să se dea mare la neamuri că a pus o întrebare premierului. Ziaristul este portavocea opiniei publice. Vrea să afle. Tu, premier, ministru, de unde moda asta de a spune doar câte o întrebare de la fiecare de parcă am fi la coadă pe vremea lui Ceaușescu, să se dea câte una să ajungă la toți?  De unde vine asta? Ești plătit din banii acestui popor. Ești demnitar public. Dacă trebuie să stai trei ore să răspunzi la întrebările presei, că te cheamă Iohannis, că te cheamă Cîțu, că te cheamă Voiculescu, Cioloș sau mai știu eu cum, stai și răspunzi la aceste întrebări”, a declarat jurnalistul Robert Turcescu la „Legile Puterii”.

„Fă conferința de presă duminica, poate ai mai mult timp liber, sau fă-o la 12 noaptea, că ziariștii vin și laa 12 noaptea după tine, cum s-a văzut de altfel.  Ziaristul e ca soldatul, vorba lui Nichita Stănescu, așa și premierul, nu are viață personală, că are mai multe de făcut. Dar ce, încă o jumate de oră din viața lui de prim-ministru când iese la declarații de presă înseamnă că se dărâmă țara, dacă nu e Cîțu în birou? Nu merge așa,” a concluzionat ziaristul, care le-a recomandat demnitarilor să angajeze purtători de cuvânt care să reprezinte instituțiile. 

Jurnalistul și-a exprimat dezaprobarea după ce în cadrul unei conferințe de presă după ședința de Guvern de joi, premierul Florin Cîțu a limitat ziariștii la câte o întrebare fiecare.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentPrima declarație a premierului după scandalul de la guvernare: „Mă surprinde puțin abordarea. Credeam că în ședința de coaliție de luni a fost clar!”
Articolul următorRepublica Moldova se pregătește de alegeri anticipate