Cristian Diaconescu, președintele PMP, a vorbit despre evenimentele de la Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor din Capitală – vineri seară, peste 100 de pacienți au fost evacuați ca urmare a faptului că unitatea sanitară a fost transformată în spital suport Covid.

„În primul rând, să ne deschidem la cap. Ideea că orice critică în legătură cu ceea ce se vede este o politizare mi se pare un gest de un cinism și de o tenacitate în a respinge realitatea de-a dreptul…”, a declarat președintele PMP. Întrebat la cine se referă, el a răspuns: „La diverși, am mai văzut, inclusiv când mi-am permis și eu să spun trei rânduri. Vreau să spun că ce mi-am postat și eu pe Facebook aș fi spus chiar dacă era unul de la PMP ministru de Sănătate, să fie foarte clar!”.

„În al doilea rând, ceea ce vedeți la televizor, din punct de vedere al unui om care a terminat Dreptul, nu al unui profesionist, are conotații penale. E treaba instituțiilor dacă vor vedea ce e de văzut, dar, ca unul cu diplomă de Drept, pot să vă spun că are conotații penale”, a adăugat Cristian Diaconescu.

În postarea invocată de Cristian Diaconescu la „Dosar de politician”, fostul ministru sublinia că „evacuarea bolnavilor de la Spitalul Foişor, în miez de noapte, este expresia unei vulgarităţi decizionale care depăşeşte orice limită”.

„Evacuarea bolnavilor de la Spitalul Foişor, în miez de noapte, este expresia unei vulgarităţi decizionale care depăşeşte orice limită. Nu au importanţă scopul, oportunitatea, argumentaţia de genul «de fapt, intenţia era bună dar a ieşit prost». Ce a văzut o ţară întreagă a fost un tablou sinistru, oameni derutaţi, speriaţi, în imposibilitatea de a se mişca, evident suferinzi, mulţi jandarmi care nu prea înțelegeau – normal – pe cine trebuie să apere de cine – şiruri de maşini particulare din care ţâşneau oameni trişti, aparţinătorii având drept unic scop să-şi înghesuie rudele în maşini, oriunde se putea pentru a-i scoate mai repede din frig. Oamenii fugeau pentru că «s-a dat dispoziţie, de sus, să fie evacuaţi»”, scrisese Cristian Diaconescu, printre altele.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentDan Barna: Vlad Voiculescu continuă la Ministerul Sănătății. Coaliția merge mai departe
Articolul următorPANĂ de oxigen la spitalul Victor Babeș din Capitală – cel puțin 3 pacienți din TIR-ul de ATI AU MURIT