Cristian Diaconescu, președintele PMP, solicită Guveernului să asigure condiții de siguranță pentru funcționarea școlilor în format fizic, nu online. PMP solicită Guvernului „să nu fie luat, din nou, pe nepregătite, de valul patru al pandemiei”.

„Specialiștii tot anunță o nouă contaminare în masă cu Covid-19, în forma Delta, și de aceea este nevoie de accelerarea vaccinării populației. În acest context, așteptăm o mai mare responsabilizare a factorilor de decizie pentru a evita un nou lockdown. Partidul nostru consideră că Guvernul trebuie să ia toate măsurile necesare pentru desfășurarea normală a programului școlar, iar elevii să-și desfășoare cursurile în clase, nu online. PMP susține crearea de condiții prielnice pentru derularea normală a actului de educație, într-un cadru de protecție a copiilor în fața Covid-19. Guvernul are obligația de a oferi copiilor noștri un mediu prielnic de dezvoltare profesională, chiar și în vreme de pandemie. Școala trebuie să rămână un obiectiv național de afirmare a identității o României”, a declarat Cristian Diaconescu.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat marți că reluarea cursurilor școlare în luna septembrie nu va aduce nicio relaxare a măsurilor impuse în școli în primăvara acestui an. Noutatea ar putea fi reprezentată de deschiderea unor cabinete de vaccinare în școli, pentur elevii peste 12 ani.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentSemnal: Iohannis nu e de acord cu restricții pentru nevaccinați și nici cu tombole
Articolul următorIa pastila SRS. Ia Cîțu șpagă pe vaccin?