Fostul ministru Cristian Diaconescu, liderul PMP, a explicat că de regulă formațiunile politice, mai ales cea care a dat președintele, au nevoie la un moment dat de un ajutor de la Cotroceni. „Eh, acum este decizia Președintelui cât de mult, cât de departe, câți pași face într-o direcție sau alta în partidul respectiv”, a subliniat fostul ministru la „Selectiv” cu Dan Bucura, duminică, pe B1 TV.

Întrebat dacă nu cumva i s-a părut cam forțată implicarea președintelui Klaus Iohannis într-un eveniment ce ținea de un partid politic, Cristian Diaconescu a răspuns: „Ba da. Aș mai adăuga un lucru, eu așa ceva n-am trăit în România dacă e să ne uităm la perioada premergătoare acestui congres. Am mai văzut conflicte, tensiuni, ați văzut și dumneavoastră, sunteți oameni cu foarte mare experiență în ceea ce privește scena politică românească (Dan Bucura și Ion M. Ioniță, n.r.), într-adevăr, astfel de congrese sunt anunțate, susținute, dar de-adevăratelea nu le vrea niciun politician, aici aproape te duce un anume tip de inerție a problemelor foarte grave din partid care trebuie să își găsească o formă de deznodământ public în astfel de context, dar cu atâta antipatie – încerc să nu aleg un cuvânt prea dur – între tabere, între persoane… personalizarea competiției de-o manieră atât de agresivă eu nu am văzut nici la partide, mă rog, cu antecedente mult mai serioase”.

„Aici este o chestiune care ține de modul în care Președintele, indiferent cum se numește, privește o astfel de situație cu partidul care îl implică într-o formă sau alta. De regulă, cei care vin la Președinte cerând să facă legea sunt partidele, deci partidele, mai ales cel care a dat Președintele, au nevoie la un moment dat de un ajutor. Taberele din partid, la rândul lor, încearcă să se poziționeze față de Președinte. Eh, acum este decizia Președintelui cât de mult, cât de departe, câți pași face într-o direcție sau alta în partidul respectiv, dacă se duce la un congres, dacă acolo se duce și dă un anume tip de mesaj, dacă vorbește înainte de un astfel de congres, deci din acest punct de vedere atunci când este vorba de congrese competiționale – după cum observați, n-avem congrese care stabilesc programe politice, politici publice, proiecte majore, nu, avem congrese în care niște cetățeni se luptă pe o anumită funcție – depinde de Președinte, după modesta mea părere. Cererea de implicare va fi întotdeauna, așa ne-am obișnuit în țara asta”, a adăugat fostul ministrul.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentCulisele statului paralel | Dorin Iacob: Echipa lui Cîțu a câștigat distrugerea unui partid. Cineva și-a tras deoparte sigla PNL și a rejectat spiritul partidului
Articolul următorCulisele statului paralel | Dezvăluiri explozive despre mafia lemnului și alegerile din PNL. Acuzații incendiare la adresa lui Iohannis – un liberal rupe tăcerea