Fidel unuia principiile care stau la baza politicii pe care vrea să o facă în cadrul PMP și care se referă la Educație, Romulus Buhăescu, președintele Organizației Județene PMP Vaslui, a luat inițiativa de a dona peste 600 de cărți copiilor din satele vasluiene ai căror părinți nu au posibilități materiale și, în consecință, acces limitat la educație, informează monitoruldevaslui.ro.

Educație – Credință – Sănătate. Sunt direcții prioritare și piloni ai politicii pe care și-au propus să o facă cei din PMP Vaslui. Fidel acestora, președintele Organizației Județene Vaslui a formațiunii, Romulus Buhăescu, a luat inițiativa de a achiziționa și dona peste 600 de cărți, beneficiari fiind copii cu vârste între 3 și 10 ani din mai multe sate vasluiene, ai căror părinți nu au posibilități materiale astfel încât să-și permită să cumpere astfel de materiale didactice pentru odraslele lor. Este vorba despre preșcolari și școlari de până la clasa a IV-a de la școlile din comunele vasluiene Oșești, Zorleni, Băcești, Băcani, Vinderei și Ghermănești.

„Educația este unul dintre pilonii principali ai politicii noastre. PMP se gândește la toți copiii, dar mai ales la cei ai căror părinți nu au posibilități financiare, astfel încât elevii să nu piardă legătura cu școala în această perioadă. Este important ca, atunci când stau acasă, copiii din mediul rural să nu piardă contactul cu școala, pentru că ei sunt cei mai dezavantajați. Este adevărat, ne îndreptăm către era digitală, însă cartea tipărită încă este de actualitate și va rămâne, în această perioadă nefericită pe care o traversăm, o bază solidă de studiu pentru școlari, fundamentul unei educații sănătoase”, a spus Romulus Buhăescu.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentCampanie în pandemie: Ce au voie și ce nu pot să facă alegătorii și candidații
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 103. Minciuna se strigă, adevărul se șoptește!