Ludovic Orban a vorbit, luni seară, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, în emisiunea „100%”, despre cum ar fi trebuit să procedeze Florin Cîțu în momentul în care au apărut dezvăluirile în spațiul public despre ce a făcut înainte de a deveni premier.

Actualul președinte PNL și fost premier, Ludovic Orban a explicat că Florin Cîțu trebuia să clarifice absolut tot ce ținea de viața sa personală în momentul în care ocupă o funcție publică.

„Când ești intr-o funcție publică trebuie să clarifici tot ce faci in acea functie, dar si ce ai facut in viata ta. Răspunsuri limpezi, clare, care să lămurească opinia publică, chiar dacă nu sunt convenabile. Pentru că s-a demonstrat… că, în timp, adevărul iese ca uleriul la suprafață. Nu poți să eviți, nu poți să dai răspunsuri evazive. Dimpotrivă. Astfel de răspunsuri creează întrebări suplimentare”, a declarat Ludovic Orban despre felul în care a relatat premierul Florin Cîțu despre condamnarea penală pentru că a condus băut sau pentru dosarul creditului luat și neplătit, tot în SUA.

În același timp, Ludovic Orban a dat de înțeles că în discuțiile avute în acești ani cu Florin Cîțu până la aceste episoade nu a avut parte de ezitări sau de negări.

Întrebat de Laurențiu Botin în emisiunea „100%” dacă în relația de până acum Florin Cîțu a mai folosit de atâtea ori „nu știu”, Ludovic Orban a negat, clătinând capul.

Ludovic Orban la Realitatea Plus: E deranjant stilul evaziv, arogant în care a comunicat Florin Cîțu

Articolul precedentLudovic Orban la Realitatea PLUS: Florin Cîțu n-a fost prima mea opțiune la Finanțe, dar eu l-am dorit vicepreședinte la PNL
Articolul următorEurodeputatul Dan Motreanu: “Parlamentul European solicită dreptul la deconectare de la dispozitivele digitale”