Deputatul Marius Pașcan, candidatul PMP la Primăria Târgu Mureș, a deplâns faptul că doar Partidul Mișcarea Populară a depus eforturi pentru a pune în aplicare rezultatul referendumului din 2009, când milioane de români s-au pronunțat pentru reducerea numărului de parlamentari la 300.

La dezbaterea din Camera Deputaților pe proiectul de lege privind alegerile parlamentare, Pașcan le-a transmis aleșilor că, în aceste condiții, nu ar trebui să se mire că românii își pierd tot mai mult încrederea în politicieni.

Marius Pașcan, despre proiectul PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300 „În 2018, PMP a înregistrat un proiect legislativ privind reducerea numărului de parlamentari la 300, în acord cu rezultatele referendumului din 2009. Proiectul a fost respins în legislatura trecută de către majoritatea formată din PSD, ALDE și UDMR. Din păcate, votul de respingere a fost susținut și de PNL. Prin urmare, am redepus proiectul de lege în Parlament”, a declarat Marius Pașcan, în Camera Deputaților, acolo unde s-a dezbătut proiectul de lege privind organizarea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie.

Deputatul a amintit apoi că, pe lângă rezultatul referendumului din 2009, Partidul Mișcarea Populară a mai strâns peste 1,2 milioane de semnături de susținere a inițitivei privind reducerea numărului de aleși.

„Proiectul nostru de lege a fost adoptat tacit de Senat și credem că acum există oportunitatea de a fi adoptat. De doi ani nici acest nou proiect legislativ nu este luat în considerare. Păcat că voința românilor, care ar trebui să fie suverană pentru întreaga clasă politică, nu contează. Așa e bagatelizată și subminată importanța oricărui referendum. Prin urmare, să nu vă mire dacă românii își pierd tot mai mult încrederea în politicieni. Păcat că se dezbate acest proiect de completare a legislației electorale, fără a se lua în calcul proiectul PMP privind reducerea numărului de parlamentari”, a mai declarat deputatul PMP Marius Pașcat, în Camera Deputaților.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentTraian Băsescu propune reducerea poluării în Bucureşti la jumătate prin construirea de micro-termocentrale
Articolul următor100% TU DECIZI! Radu Oprea, ministru la evaziune, anchetat pentru spălare de bani