Tricolorul a însoțit permanent idealurile românilor și a reprezentat speranța pentru înfăptuirea statului național, unitar și independent, susține președintele  PMP, Cristian Diaconescu.

Drapelul a simbolizat, de la 1848, lupta românilor pentru libertate și afirmare națională, pentru reîntregirea nației, în granițele sale naturale.

Liderul PMP susține că tricolorul  are semnificația statalității poporului român, alături de imnul național și stema țării, care trebuie să fie cinstit, permanent, ca un substat al ființei neamului, fără de care nu poate exista o națiune.

”Drapelul a fost și este un filon al Armatei Române, un crez apărat, dintotdeauna cu jertfa supremă. Jurământul de credință al soldatului român este depus pe tricolor, ca simbol al apărării ființei naționale. Cele trei culori simbolizează, roșul, sacrificiul pentru țară, galbenul, prosperitatea națională, iar albastrul,  libertatea văzduhului. De aceea, noi, urmașii  eroilor neamului, avem obligația să apărăm valorile României, ca un crez național, un legământ sacru  pentru copiii noștri”, a mai spus domnul Diaconescu.

 

 

 

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentUE verifică banii cheltuiți de România în Deltă – ancheta vizează peste 1 miliard de euro
Articolul următorCulisele Statului Paralel – VIDEO – Interviu exclusiv cu Ovidiu Tender, dezvăluiri șoc – Totul despre relația cu Maior și Bica