Candidatul dreptei la Primăria Capitalei Nicuşor Dan a declarat luni, la RFI, că neînţelegerile dintre PNL, USR-PLUS şi PMP privind stabilirea unor candidaţi unici la sectoare pot influenţa negativ candidatura sa, el adăugând că intrarea lui Traian Băsescu în cursa electorală este ceva ce nu-şi doreşte, informează news.ro.

Întrebat dacă neînţelegerile dintre PNL, USR-PLUS şi PMP privind stabilirea unor candidaţi unici la sectoare ar putea avea consecinţe negative asupra candidaturii sale la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan a replicat: ”Ca să vă răspund pe scurt, da. Acum o să dezvolt. Eu sper în continuare ca aceste negocieri să se finalizeze pozitiv. În primul rând, în februarie aveam aceeaşi discuţie cu privire la un candidat unic la Primăria Capitalei şi la începutul lui martie a fost anunţul că aceste partide au ajuns să sprijine un candidat unic, deci avem un motiv de optimism, partidele au dovedit deja la momentul acela că sunt rezonabile şi pun interesul comun mai presus de un interes sau anumite orgolii sau dorinţe fireşti de afirmare ale propriilor membri, deci asta ne dă un semn de speranţă (…). Dacă se merge cu candidaţi unici la sectoare, aceştia au prima şansă, dacă nu, prima şansă o au primarii în funcţie PSD”, informează news.ro.

Nicuşor Dan nu şi-ar dori ca Traian Băsescu să intre în cursa electorală.

”Evident, este ceva ce nu-mi doresc, pentru că este o persoană care are propriul său electorat (…). Suntem în ipoteza unui singur tur, Traian Băsescu are electoratul său şi ar fi mai bine pentru toţi oamenii de dreapta sau cei care consideră că oraşul merge într-o direcţie greşită, ar fi mai bine ca ei să aibă un candidat unic. Dacă însă nu se ajunge la o înţelegere, mişcarea PMP-ului este firească, pentru că au o locomotivă electorală, pe care trebuie să o introducă în cursa cea mai vizibilă, în alegerile locale”.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan afirmă că PNL a făcut destul de multe concesii în negocierile cu USR-PLUS pentru candidaţii la primăriile de sector din Bucureşti. El enumeră faptul că liberalii au renunţat la a avea candidaţi în patru sectoare şi se declară în favoarea unei alianţe care să includă şi PMP, avertizând că, în cazul în care ar candida şi Traian Băsescu, despre care afirmă că acum ar avea în sondaje o cotă de 17-18%, voturile s-ar fărâmiţa. El avertizează USR că dacă nu ajung la un compromis pentru formarea unei alianţe, aceştia nu vor câştiga nicio primărie în Bucureşti.

Liderul PMP Eugen Tomac a declarat că, în cazul în care nu se va ajunge la un acord pentru candidaţi comuni în Bucureşti, candidatura lui Traian Băsescu este o oprţiune ”extrem de serioasă”. Şi Traian Băsescu a afirmat săptămâna trecută că, dacă va fi nevoie, va candida, decizia fiind luată în funcţie de formarea alianţelor politice.

”Dacă va fi nevoie, o să o fac. Depinde care sunt evoluţiile. Dacă se va reuşi o alianţă corectă a forţelor de dreapta, sigur că PMP, care l-a susţinut pe Nicuşor Dan de la bun început, va fi în regulă, dar dacă va fi o alianţă în care să se spună, voi susţineţi-l pe Nicuşor Dan, dar noi nu suntem de acord cu liste comune la Consiliul General sau la sectoare, asta e bătaie de joc. Adică eu doar să susţin candidatul altcuiva, asta nu funcţionează şi atunci toate opţiunile sunt deschise pentru promovarea PMP”, a declarat Traian Băsescu, la Digi 24, marţi seară.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentNicusor Dan: Intrarea lui Băsescu în cursa electorală, ceva ce nu-mi doresc
Articolul următor100% TU DECIZI! Florin Georgescu, nr. 2 din BNR. Combinațiile cu Vîntu și Patriciu