Petru Movilă, liderul filialei ieşene a PMP, îi critică pe parlamentarii PNL şi USR-PLUS cât şi pe cei din PSD că nu întreprind mai multe demersuri pentru Autostrada Unirii, el adăugând în acest sens că în timp ce studiul de fezabilitate pentru A8 se află la a cincea amânare, pentru alte autostrăzi sau tronsoane de autostrăzi au fost deja semnate contractele pentru aceste studii, informează Agerpres.

“Au fost semnate contractele pentru studiile de fezabilitate pentru drumul Suceava-Vatra Dornei-Bistriţa, fără contestaţii sau amânări, au termen de finalizare în 18 luni. Autostrada Bacău – Braşov, are semnate contractele pentru studiul de fezabilitate. Pentru Târgu Mureş – Ditrău, posibila recepţie a refacerii studiului de fezabilitate până la sfârşitul lui martie, 2021. Pentru tronsonul Târgu Neamţ – Iaşi este a cincea amânare pentru desemnarea câştigătorului. Termen de realizare 25 de luni. Pentru Suceava-Bistriţa, traseu care trece munţii, 18 luni, pentru Târgu Neamţ – Iaşi, podiş sau câmpie, 25 de luni. De tronsonul Iaşi – Ungheni, inclusiv de podul peste Prut, nu se mai aude nimic. Grav este că nimeni din Iaşi sau de la Iaşi nu face nimic pentru autostradă”, a scris pe pagina sa de socializare liderul PMP Iaşi, citat de Agerpres.

El consideră că finanţarea pentru această autostradă trebuie asigurată în condiţiile în care în perioada următoare se suprapun PNRR, fondurile UE pentru exerciţiul 2021-2027 şi fondurile de la bugetul de stat.

“Cei de la guvernare, parlamentarii PNL-USR nu fac absolut nimic, iar cei din opoziţie la fel. Suprapunerea Planului Naţional de Rezilienţă cu bugetul european al României 2021-2027, cu bugetele de stat, trebuie să fie momentul ca Autostrada Ungheni – Iaşi – Tg.Mureş să fie un proiect finanţat. Dacă se ratează acest moment, e dezastruos pentru Iaşi, pentru dezvoltarea Moldovei”, a mai afirmat Petru Movilă, care a deţinut patru mandate de deputat de Iaşi în perioada 2004-2020.

Autostrada A8, sau Autostrada Unirii, cum a mai fost numită, ar urma să facă legătura între estul şi vestul ţării, pe traseul Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ – Târgu Mureş. În prezent, legătura dintre Moldova şi Transilvania se desfăşoară pe traseele DN 15B – DN 15 şi DN 15 – DN 12C – DN 13B, care cu greu fac faţă fluxului sporit de trafic.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentElena Udrea în fața judecătorilor: ”Nu știu cum să mă apăr, fapta nu era incriminată în 2009”
Articolul următorCHECK-IN. Depășiri record la poluare, în Capitală. Substanțe cancerigene în aer