În 35 de localităţi din 23 de judeţe au fost, duminică, alegeri pentru desemnarea unor noi primari şi a unui consiliu local. PSD şi PNL şi-au împărţit victoria, în vreme ce USR nu a reuşit să obţină nici 3 procente. Surpriza alegerilor pare a fi PMP, singurul partid neparlamentar care dă semne că are şanse să revină în prim-planul politicii naţionale.

PMP a obţinut 5,49% din votul politic cumulat la alegerile locale parţiale. Doar că formaţiunea nu a avut candidaţi în toate cele 35 de localităţi. Dacă am lua în calcul doar localităţile în care PMP a avut candidaţi, scorul politic al formaţiunii ar fi de 7,29%.

“Ieri au fost alegeri locale în 35 de localități. Am avut onoarea sa coordonez aceasta campanie, in urma careia PMP a obtinut 5,49% din totalul voturilor si 7,29% din voturile exprimate in localitatile in care am avut candidati. Multumesc tuturor celor care au votat PMP si colegilor care s-au implicat cu adevarat”, scrie Cristian Petrescu, vicepreşedinte al PMP.

“Noi ne vedem de treabă! Au fost alegeri locale parțiale in 35 de localități, orașe și comune din România. Noi, PMP, am avut candidați în 26 din acestea, pentru că unii candidați au fost amenințați, șantajați de PSD și PNL, fie pentru a candida la ei, fie intimidați să se retragă din cursă. Cu toate acestea, dacă luăm în calcul doar localitațile în care am avut candidați, PMP a obținut un onorabil 7.29%. Felicitări tuturor colegilor implicați în această campanie. Mergem înainte!”, scrie pe Facebook şi Petru Movilă, vicepreşedinte coordonator pentru Regiunea Nord-Est.

 

 

 

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentDan Motreanu: Pentru prima dată în istorie, PAC va include condiționalitatea socială
Articolul următorA început dezbaterea moțiunii de cenzură. Se decide soarta Guvernului Cîțu