Deputatul Petru Movilă, liderul organizaţiei judeţene a PMP Iaşi şi iniţiator al legii Autostrăzii Unirii, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a depus un proiect legislativ care vizează ca podul de peste Prut de la Ungheni să fie declarat obiectiv strategic pentru investiţii.

“De mai bine de o lună şi jumătate port discuţii cu ministrul Mediului, Costel Alexe, şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, prin care solicit ca fiecare minister să desemneze nominal un reprezentant care să discute şi să soluţioneze problema podului de la Ungheni. Din discuţia cu specialiştii de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a reieşit soluţia că podul de la Ungheni poate fi obiectiv strategic de investiţii. Am pregătit un proiect de lege în acest sens”, a declarat deputatul Petru Movilă, iniţiatorul legii Autostrăzii Unirii, care ar urma să facă legătura între estul şi vestul ţării, potrivit agerpres.ro.

Conform declaraţiilor politicianului, şi actuala guvernare are intenţia de a elabora un proiect de ordonanţă de urgenţă în privinţa podului de peste Prut, de la Ungheni, care face parte din proiectul Autostrăzii A8 sau Autostrada Unirii, Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni.

“Din punctul meu de vedere, ar fi mai rapidă soluţia Guvernului. Astfel se rezolvă cea mai mare problemă din autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş. Suntem la acest moment la refacerea studiului de fezabilitate Târgu Neamţ – Târgu Mureş, suntem în procedură de achiziţie. Pentru tronsonul Iaşi – Ungheni trebuie refăcut în totalitate studiul de fezabilitate. Practic, la mijlocul anului 2021 ar trebui finalizate toate aceste studii”, a spus deputatul Petru Movilă.

Autostrada A8, sau Autostrada Unirii, cum a mai fost numită, ar urma să facă legătura între estul şi vestul ţării, pe traseul Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ – Târgu Mureş. În prezent, legătura dintre Moldova şi Transilvania se desfăşoară pe traseele DN 15B – DN 15 şi DN 15 – DN 12C – DN 13B, care cu greu fac faţă fluxului sporit de trafic.

Articolul precedentDeputatul Simionca cere aleșilor locali bistrițeni să îi scutească pe proprietarii de terase și restaurante de taxa pentru utilizarea temporară a locurilor publice
Articolul următorRealitatea din PMP – Invitată, ANA GUȚU, secretar de stat, Dep. pentru Relația cu Republica Moldova