PMP cere Guvernului să clarifice poziția României referitoare la noua Strategie a UE pentru păduri, în perspectiva anului 2030, „după gafele făcute de ministrul Mediului, pe acest subiect”, se arată într-un comunicat al PMP.

PMP consideră că Guvernul trebuie să clarifice poziția României referitoare la noua Strategie a UE pentru păduri, având în vedere declarațiile din ultimele zile și nemulțumirile Ministrul Mediului referitoare la aceasta.

De asemenea, PMP cere „rigoare și coerență din partea Guvernului în relațiile acestuia cu forurile europene”. „Nu este permis ca un ministru să semneze și să trimită Comisiei Europene o scrisoare fără mandat din partea Guvernului iar apoi, să recunoască că poziția exprimată este cea a Ministerului, nu a Guvernului. Aceasta denotă lipsă de seriozitate și de respect față de partenerii europeni. Primul ministru trebuie să se asigure că astfel de situații să nu se mai repete și să ia măsuri pentru a asigura coerența și  funcționalitatea Guvernului”, se arată în comunicat.

„Totodată, PMP cere asumarea de decizii pentru realizarea reformei în silvicultură și tranparență în actul de guvernare!

Vrem să știm care sunt măsurile pe termen scurt, mediu și lung, susținute de Guvern pentru protejarea pădurilor și pentru gestionarea durabilă a acestora!

Vrem să știm dacă Guvernul sprijină sau nu proprietarii și administratorii  pădurilor. Acesția ar putea beneficia de sprijin financiar pentru  menținerea intactă a unor părți ale pădurilor, conform Strategie a UE pentru păduri pentru 2030, strategie   contestată de Ministrul Mediului.

Vrem să știm dacă Guvernul are o politică de sprijin pentru periaada următoarea a industiei mobilei care se confruntă în prezent cu probleme mari privind achiziționarea materiei prime, în cantitatea și de calitatea necesară.

Vrem să știm dacă Guvernul are o politică de a descuraja exportul de lemn, având în vedere creșterea cererii la export.

Vrem să știm dacă Guvernul mai susține necesitatea elaborarii strategiei forestiere în acest an ,așa cum declara primul ministru în luna martie și dacă Ministerul Mediului lucrează în prezent la  pachetul de acte normative necesar pentru reforma în silvicultură.

Vrem să știm care sunt măsurile concrete luate de Guvern pentru pregătirea proiectelor în vederea realizării programelor de împădurire, prevăzute în PNRR.

PMP consideră că lipsa acestor informații în spațiul public demonstrează, de fapt, lipsa de preocupare și incompetența Guvernului, în special a Ministerului Mediului, pentru protejarea și gestionarea durabilă a pădurilor din  România .

Partidul Mișcarea Populară consideră că protejarea pădurilor și gestionarea durabilă a acestora trebuie să fie o prioritate natională pentru că, în joc, se află viitorul copiilor noștri și a mediului înconjurător în care vor trăi. Generația noastră are o mare responsabilitate de a găsi soluții coerente pentru a curăți plămânii verzi ai planetei, mai ales că, în aceste vremuri, trăim, în direct, schimbările climatice.

În acest context, partidul nostru cere fapte din partea Primului ministru  și din partea  Ministrului Mediului, Tanczos Barna și nu scrisori și declarații făcute în alte țări despre pădurile din România, manifestând dispreț față de cetățenii pe care îi reprezintă, în cadrul Guvernului”, transmite PMP.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentA fost constituită Alianța Vestului pentru Sănătate Publică
Articolul următorRăsturnare de situație în criza gunoaielor din Sectorul 1! Finanțele au sesizat Parchetul General – bunurile lui Bogdan Adimi, puse sub SECHESTRU