PMP solicită tuturor factorilor responsabili să colaboreze pentru a asigura condiţii “optime” desfăşurării procesului de educaţie, într-un mediu nediscriminatoriu şi ferit de riscuri de îmbolnăvire, relatează Agerpres.

“Elevii români trebuie să beneficieze de condiţii egale pentru învăţătură, indiferent că trăiesc în mediul rural sau în cel urban şi indiferent de culoarea politică a primarului din localitatea în care învaţă. PMP apreciază că s-a întârziat prea mult conectarea la internet a tuturor şcolilor din România, preconizate fiind prelungirea crizei sanitare şi evoluţia pandemiei inclusiv în al doilea semestru al acestui an”, a subliniat, miercuri, PMP, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

PMP propune prezentarea “în mod oficial şi transparent, în cel mai scurt timp”, a criteriilor pe baza cărora vor fi repartizate tabletele şi laptopurile către elevii care nu deţin astfel de dispozitive şi nu au nici posibilitatea de a şi le procura, precum şi prezentarea “în regim de urgenţă” a unor proceduri clare şi specifice privind implementarea fiecărui scenariu în parte pentru deschiderea şcolilor.

“Demersul este obligatoriu, în condiţiile în care numărul dispozitivelor ce urmează a fi achiziţionate de către Guvern nu ajunge nici măcar pentru jumătate din numărul total al elevilor din mediul rural, deşi inclusiv mediul urban se confruntă cu probleme de dotare a copiilor de vârstă şcolară. Prezentarea în regim de urgenţă a unor proceduri clare şi specifice privind implementarea fiecărui scenariu în parte pentru deschiderea şcolilor, astfel încât să nu fie lăsate strict la latitudinea autorităţilor locale decizii atât de importante pentru desfăşurarea anului şcolar”, se arată în comunicat.