Fixaţia PSD cu renegocierea PNRR pune România într-o situaţie critică!

PMP atrage atenția că discursul demagogilor pesedişti:

-paralizează activitatea guvernamentală, ????blochează posibilitatea accesării fondurilor din PNRR,

-stopează orice calendar de reforme

Un caz concret este cel al lui Marius Budăi, ministrul Muncii, care a explicat faptul că în PNRR s-au scris ”bazaconii”, atunci când a fost întrebat dacă cei de la Uniunea Europeană au dat undă verde creşterii pensiilor.

Ca răspuns, Partidul Mişcarea Populară le atrage atenţia miniștrilor Muncii şi Finanţelor că, în chestiunea punctuală a procentului de 9,4% din PIB alocat pensiilor, lucrurile sunt demne de matematica de clasa a treia. Regula de trei simplă: 9,4% din X este mai mult dacă X (în acest caz PIB-ul) este mai mare. PIB-ul este variabil, aşa că şi alocările efective pentru pensii sunt variabile.

Soluţia PMP este una simplă şi nu stă în mărirea procentului din PIB şi a cheltuielilor raportate la total Buget, ci în creşterea semnificativă a PIB.

 

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentLiderul PMP despre invazia Rusiei în Ucraina: ”Avem o criză de securitate, iar în acest caz UE şi NATO sunt obligate să reacţioneze”
Articolul următorCristian Popescu Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv. Ce pedepse au primit patronii clubului