PMP a subliniat, printr-un comunicat de presă transmis luni, că Robert Negoiță a pierdut funcția de primar al Sectorului 3, „pe care o ocupa cu încălcarea legii”, ca urmare a demersurilor făcute de către Mihail Neamțu la Prefectura Capitalei, informează b1.ro.

Potrivit aceluiași comunicat, PMP susține că, „din 19 august, de când Biroul Electoral Central i-a acceptat candidatura din partea PRO România la alegerile pentru Primăria Sectorului 3, și până luni, 31 august, când Prefectul Capitalei a semnat ordinul de încetare de drept a mandatului de primar al lui Robert Negoiță, acesta a ocupat funcția prin impostură, sfidare a legilor și lipsă de responsabilitate”.

Mihail Neamțu, candidatul PMP la Primăria Sectorului 3, a sesizat Prefectura Capitalei încă de acum 11 zile, cu privire la faptul că, lăsat în funcția de primar, „Robert Negoiță încalcă trei legi”.

„Nu înțelegem de ce Prefectului Capitalei i-au trebuit aproape două săptămâni ca să citească și să pună în aplicare prevederile legale atât de clare. În aceste zile, Robert Negoiță a continuat să semneze documente oficiale, care riscă să devină nule, în dauna intereselor private ale persoanelor fizice sau juridice care le-au solicitat, dar mai ales prejudiciind interesul public”, au precizat reprezentanții PMP, în același comunicat de presă, citat de b1.ro.

Potrivit PMP, „cele trei legi încălcate de Robert Negoiță, cu toleranța Prefectului Capitalei, sunt:

  1. Codul Administrativ, art. 160, care prevede că mandatul primarului încetează odată cu pierderea calității de membru al partidului în numele căruia a candidat;
     
  2. Legea partidelor politice, art. 8 alin. 2, care precizează că odată ce schimbă partidul politic, o persoană își pierde calitatea de membru al partidului din care pleacă;
     
  3. Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, art. 50 alin. 3, care interzice participarea independenților la alegerea consilierilor locali”.

„Dacă ar fi un om politic european, Robert Negoiță ar trebui să se retragă din cursa electorală, întrucât reprezintă un model negativ pentru societate. Robert Negoiță a făcut un mod de viață din încălcarea cu bună știință a legilor și sfidarea regulilor civice. El este milionarul prezent în dosarele de proxenetism ale DIICOT. El este proprietarul a suate de apartamente din București pentru care refuză să plătească taxe. Este singurul primar care a fost amendat pentru încălcarea regulilor din timpul stării de urgență, când se plimba cu bicicleta printr-un parc, în timp ce toată suflarea sectorului său stătea închisă în case. Un astfel de lider politic, de administrator, nu are ce căuta într-o societate modernă, bazată pe lege și pe civism”, au mai spus reprezentanții PMP, potrivit aceluiași comunicat.

Articolul precedentProgramul Tezaur continuă şi în luna septembrie
Articolul următorIoana constantin, PMP: PSD e ultimul partid din țară care ar trebui să vorbească despre ce doresc românii și despre democrație