Românii din diaspora trebuie să ajungă în siguranță acasă, iar condițiile de carantină și izolare trebuie respectate riguros

Au revenit și revin în continuare în țară mulți români în această perioadă. Condițiile de carantină și izolare trebuie riguros respectate, iar autoritățile trebuiau deja să rechiziționeze hoteluri sau alte spații care să asigure condiții decente pentru carantină, care să nu afecteze sănătatea cetățenilor și să nu conducă la infectarea unui număr mai mare de români. Toți cei care revin acasă trebuie să respecte riguros măsurile impuse de autorități pentru a proteja sănătatea lor și a celor cu care intră în contact. Iar autoritățile să supravegheze respectarea perioadei și condițiilor de carantină sau izolare.

3.500 de români sunt blocați acum între Austria și Ungaria. Autoritățile noastre fac eforturi acum pentru a-i aduce acasă, dar măsurile impuse de Ungaria sunt drastice. Zilele trecute, Polonia a deschis un culoar umanitar pentru a permite accesul a 400 de cetățeni lituanieni blocați la frontieră. Românii aflați în afara granițelor, aflați în dificultate în această perioadă, trebuie să ajungă acasă în siguranță, însă la intrarea în țară, în funcție de zonele din care vin, trebuie plasați în carantină sau în izolare. Riguros.

Trebuie acționat cu precizie chirurgicală. Atât autoritățile, cât și fiecare cetățean în parte trebuie să respecte la virgulă regulile pentru a nu crește numărul îmbolnăvirilor.

Responsabilitatea și respectarea regulilor sunt zilele acestea esențiale, indiferent unde ne aflăm. Dacă tratăm superficial condițiile impuse de autorități și recomandările medicilor, vom scăpa de sub control răspândirea îmbolnăvirilor.

#curesponsabilitate #SănătateaestePrioritate.

Articolul precedentSenatorul PMP, Lucian Iliescu: pandemia de coronavius a scos la iveală o problemă nerezolvată de ani de zile de autoritățile române
Articolul următorNu e glumă!