Organizația județeană Tulcea a PMP a solicitat Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) să beneficieze de prevederile ordonanței de urgență 32/2020, care prevede acordarea unui sprijin pentru angajații companiilor ale căror venituri au fost afectate în perioada stării de urgență instituită din cauza pandemiei de coronavirus.

Sprijinul înseamnă posibilitatea trimiterii angajaților în șomaj tehnic, urmând ca aceștia să primească 75% din salariul pe care îl aveau în perioada de activitate.

Președintele PMP Tulcea, Victor Tarhon, a explicat că și partidele, nu doar firmele, ar trebui să se încadreze la șomajul tehnic, solicitând acest sprijin pentru secretara organizației.

”Trezorierul mi-a adus la cunoștință că ne încadrăm. El e cu contract de colaborare, e plătit, avem și o secretară administrativă care e cu contract cu partidul. Activitatea ei nu este la sediu. Am solicitat șomaj tehnic pentru perioada 16 – 31 martie”, a explicat Victor Tarhon.

Întrebat dacă organizația județeană PMP Tulcea desfășoară activități comerciale și dacă veniturile din astfel de activități au scăzut, Tarhon a spus că singurele surse de venit sun cotizațiile și donațiile membrilor și simpatizanților partidului

Articolul precedentDecizia lui Vela, liber la hypermarketuri de Paște
Articolul următorTomac a prezentat Premierului Pactul pentru Sănătate